Безробітні Кіровоградщини супроводжують незрячих громадян

  • 7 трав. 2019 10:08
  • 1107
    • Новина Безробітні Кіровоградщини супроводжують незрячих громадян Ранкове місто. Кропивницький
     
    Допомогти шукачеві роботи підтримати себе матеріально та підтримати свою мотивацію до трудової діяльності покликані оплачувані громадські роботи. Для людей, які працюють на громадських роботах – це і адаптація до роботи, і психологічна підтримка, і шанс отримати постійну роботу.
     
    Серед видів громадських робіт, до яких долучаються, безробітні громадяни, які перебувають на обліку в центрах зайнятості Кіровоградщини, є соціальна послуга із супроводу осіб з вадами зору. Цей напрямок роботи реалізовується в рамках партнерської співпраці між міським центром зайнятості та учбово-виробничим підприємством Українського товариства сліпих.
     
    Завдяки допомозі супровідника, люди зі слабким зором вирішують ті питання і проблеми, які раніше були для них складними або навіть неможливими - відвідування лікарень, поліклінік, закладів соціальної сфери, ринків, магазинів, поїздок містом стали набагато простішими для осіб з вадами зору, які мають труднощі у самостійному пересуванні.
     
    Наразі супровід осіб з вадами зору здійснюють троє безробітних, усі жиууть у Кропивницькому. Загалом, до проведення громадських робіт із супроводу незрячих осіб, з моменту започаткування цього виду тимчасової зайнятості, було залучено 11 осіб з числа шукачів роботи.
     
    Відділ інформаційної роботи 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості
     
    Читайте також: Волонтери МБФ "Ти не один" відвідали гемотологічне відділення дитячої лікарні