Стали відомі результати експертизи стосовно законності МАФу на Набережній

  • 6 трав. 2019 12:44
  • 1224
    • Новина Стали відомі результати експертизи стосовно законності МАФу на Набережній Ранкове місто. Кропивницький
     
    Минулого місяця у Кропивницькому ГО «Перспектива міста» разом із екозахисниками, молоддю та небайдужими містянами влаштували акцію щодо незаконного розміщення тимчасової споруди на Набережній.
     
    Тоді активісти вийшли з плакатами до МАФу, щоб висловити незгоду з розміщенням чергового торговельного майданчика у зеленій зоні. 
    Тоді координатор проектів ГО «Перспектива міста» Ігор Саєнко заявив, що споруда не є тимчасовою, оскільки має фундамент і підведені комунікації. Щоб довести це – залучили незалежного експерта. 
    Сьогодні, 6 травня, на прес-конференції були оголошені результати експертизи. 
     
    - Ми виступаємо проти цієї споруди, яка з 2015 року почала будуватися. Місто планує найближчі роки реконструювати у набережну. Всі знають, що наша команда переймається цим. Якщо є один ларьок то, як правило, з'являються ще й інші ларьки. Я переконаний, що в майбутньому цей кафетерій стане звичайним пивним ларьком. І розташований він буде при вході на Набережну, - говорить громадський діяч, голова ГО «Перспектива міста» Артем Стрижаков.
    Він також зауважив, що власник цієї споруди займається тільки пивним бізнесом. А це кафе тільки для відводу очей. 
     
    На прес-конференції Ігор Саєнко зачитав висновок незалежної експертизи. У ній визначено, що споруда є капітальною, а не тимчасовою, як це зазначено у документах.
     
    - Ми хочемо, щоб місцева влада доробила свою роботу, яку почала минулою осінню, і демонтувала цей ларьок, - говорить Ігор Саєнко. - Фактично з 2016 року власника споруди було повідомлено про те, що паспорт прив'язки скасований. Із того часу власник цієї споруди Дегтярьов не має права там будуватися. Є багато коментарів з боку місцевої влади, де всіх жителів міста запевняли, що споруда буде демонтована. І в березні 2019 року ми бачимо, що ця споруда добудована, до неї підводяться комунікації, водовідведення.
     
    Активісти передадуть висновки незалежних експертів владі Кропивницького. Вони також дали 10-денний строк, щоб керівництво міста розібралося з проблемою. У іншому випадку громадські діячі збираються подати колективний позов до прокуратури стосовно незаконності МАФу.
     
    Аліна Кулик
     
    Нагадаємо: Активісти Кропивницького намагаються прибрати МАФ на Набережній (ФОТО)