ПриватБанк допомагає розвивати електронну демократiю в Кропивницькому

  • 6 трав. 2019 10:42
  • 826
    • Новина ПриватБанк допомагає розвивати електронну демократiю в Кропивницькому Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кропивничани отримали можливість скористатись сервісом «Громадський бюджет» і вже з 2 вересня цього року голосувати за проекти громадського бюджету за допомогою послуги BankID ПриватБанку.
     
    Нагадаємо, ПриватБанк долучився до швейцарсько-української програми «Електронне врядування задля пiдзвітності влади та участі громади» EGAP з метою розвитку е-демократії в Україні.
     
    Відтепер українці через зручні електроннi сервiси можуть впливати на розвиток своїх міст, селищ, об’єднаних територіальних громад - шляхом голосування обрати, на що витратити кoшти місцевої кaзни. Наразі до сервiсу підключено понад 70 міст та об’єднаних територіальних громад із різних куточків України. Їхні жителі, авторизувавшись через BankID, можуть подавати свої проекти або голосувати за вже наявні на сайті.
     
    Окрім того, ПриватБанк пропонує кропивничанам скористатися можливістю голосувати за проeкти громадського бюджeту через термінали самообслуговування ПриватБанку. Щоб віддати свій голос через термінал, потрібно авторизуватися за фінансовим номером телефону або за допомогою банківської картки, у меню «Голосування за проекти міст» обрати потрібний проeкт та проголосувати. Процес максимально простий – голосування відбувається швидко, у кілька кліків.
     
    До 8 травня кожен кропивничанин, якому виповнилося 16 років, мав змогу подати власний проект до громадського бюджeту міста Кропивницький.
     
    Довідково: “Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади” (EGAP) – швейцарсько-українська програма, яка фінансується Швейцарською агенцією розвитку і співробітництва, та виконується Фондом Східна Європа та Innovabridge Foundation. Програма EGAP спрямована на використання новітніх інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), що допомагатимуть вдосконалити якість врядування, покращать взаємодію влади та громадян та сприятимуть соціальним інноваціям в Україні.
     
    Прес-служба ПриватБанку у Кіровоградській області