Бібліотека Чижевського надає доступ до електронного архіву періодики

  • 3 трав. 2019 18:07
  • 1196
    • Новина Бібліотека Чижевського надає доступ до електронного архіву періодики Ранкове місто. Кропивницький
     
    В обласній універсальній науковій бібліотеці Чижевськогоу кожному структурному підрозділі надається безкоштовний доступ до електронного архіву Української періодики LIBRARIA. Це ресурс оцифрованих періодичних видань із фондів українських архівів та бібліотек, музеїв, Книжкової палати України, що видавалися у різних регіонах України та поза її межами від початку до 50-х років ХХ ст. Загалом користувачам доступно близько 700 000 сторінок понад 400 видань українською, польською, німецькою, румунською, ідиш, кримсько-татарською та російською мовами. 
     
    Вільний доступ до архіву української преси ОУНБ ім. Д. І. Чижевського отримала завдяки проекту LIBRARIA компанії Архівні інформаційні системи (АІС), яка з 2012 року співпрацює з бібліотеками, архівами та науковими інституціями в Україні та за її межами. Мета проекту – надати доступ онлайн до якомога більшого масиву оцифрованої української історичної періодики.
     
    До послуг користувачів – цифрові зображення газет, а також численні інтерактивні інструменти для повнотекстового пошуку кожного номеру видання. Все це надає широкі пошукові можливості, при цьому користувачі можуть вільно працювати і завантажувати потрібні матеріали.
     
    Цифровий архів колекції українських газет LIBRARIA – колосальне джерело інформації для сучасних дослідників про події столітньої давнини.
     
    Наталія Андрійченко,
    завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу
    ОУНБ ім. Д.І. Чижевського