Кіровоградщина: У Новомиргороді колишня безробітна відкрила масажний кабінет

  • 3 трав. 2019 09:05
  • 3717
    • Новина Кіровоградщина: У Новомиргороді колишня безробітна відкрила масажний кабінет Ранкове місто. Кропивницький
     
    Віднедавна у центрі Новомиргорода відкрився масажний кабінет. Світлана Тиран – чарівна й тендітна жінка, має понад 20 років стажу у медичній сфері і зараз надає послуги масажу дорослим та дітям.
     
    Так сталося, що після скорочення штатної чисельності працівників Світлана залишилась без роботи. Саме тому жінка і звернулася до Новомиргородської районної філії обласного центру зайнятості за допомогою у працевлаштуванні. На момент звернення підходящої роботи не було, проте сидіти без діла вона не хотіла й не змогла. 
    Втрата роботи та життєві труднощі стали поштовхом для здобуття нових навичок, а саме опанування знань у сфері масажних послуг.
     
    - У сучасної людини усе частіше виникає потреба в масажних процедурах. Довге сидіння за комп'ютером у статичній позі, малорухомий спосіб життя та стреси провокують у людей проблеми з опорно-руховим апаратом, та змушують шукати відповідну кваліфіковану допомогу. Маючи медичну освіту я зрозуміла, що основні техніки та стилі масажу я опаную без проблем. Так і сталося,  – розповіла Світлана.
     
    Якщо підходящої роботи поки що немає, чому б не створити для себе робоче місце? За порадою особистого профконсультанта, жінка вирішила ризикнути і зайнятись підприємницькою діяльністю. Закріпити своє бажання та повірити у власні сили Світлані допомогли порфдіагностичні тестування та семінар з орієнтації на підприємницьку діяльність. З видом діяльності Світлана визначилася швидко – надання послуг з масажу.
     
     
    Захистивши бізнес-план, жінка отримала одноразову допомогу по безробіттю для відкриття власної справи. Своїм прикладом Світлана мотивує інших безробітних та наголошує: «Все починається з малого, і беручись до справи із завзяттям, можна досягти поставленої мети!».
     
    Сьогодні Світлана Тиран тільки починає власний шлях підприємця, проте вже має авторитет серед жителів Новомиргородського району. Сама ж власниця кабінету задоволена тим, що її мрія мати власну справу здійснилася та, що найголовніше – це приносить їй не лише моральне задоволення та стабільний прибуток, а й можливість своєю працею приносити користь людям. 
     
    Вікторія Удовіцька, 
    провідний фахівець з питань зайнятості
    Новомиргородської районної філії 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості