У Кропивницькому розгорнули виставку на підтримку військовополонених моряків (ФОТО)

  • 2 трав. 2019 12:40
  • 1383
    • Новина У Кропивницькому розгорнули виставку на підтримку військовополонених моряків (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому в обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки "Повернення доДому".
     
    Захід відбувся в рамках благодійного проекту з допомоги та підтримки військовополонених моряків за ініціативи матері Романа Мокряка - Наталі Кравченко. Уперше виставку показали 23 лютого в Києві, у фортеці Косий капонір.
     
    На виставці представлено 24 картин та інші твори мистецтва, створені митцями з усіх областей України. Мета - підтримати 24-х українських моряків, які 25 листопада 2018 року потрапили у російський полон. В основі експонатів - картина Беати Куркуль "Маленький кораблик, повертайся додому", написана в перші дні полону моряків. Кожен з 24-х художників по-своєму інтерпретував морський пейзаж - три кораблі у бурхливому морі.
     
     
     
    На заході були присутні рідні полонених з Кіровоградщини - командира катеру "Бердянськ" Романа Мокряка та старшого матроса Андрія Артеменка. Під час відкриття охочі могли придбати листівки з репродукціями картин і написати листа військовополоненим морякам. Кошти від продажу будуть надіслані на підтримку моряків.
     
    Як повідомляють організатори, картини мандруватимуть містами України, поки військовополонені не повернуться додому. Після цього картини будуть їм подаровані. Переглянути виставку у Кропивницькому можна до 8 травня 2019 року.
     
    Наталка Нічишина
     
     
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому провели флешмоб на підтримку полонених моряків (ФОТО)