Кіровоградщина: У Свiтловодську чоловiк з iнвалiднiстю став завiдувачем атракцiонiв

  • 26 квіт. 2019 17:08
  • 3825
    • Новина Кіровоградщина: У Свiтловодську чоловiк з iнвалiднiстю став завiдувачем атракцiонiв Ранкове місто. Кропивницький
     
    Колишнiй безробiтний з iнвалiднiстю став завiдувачем атракцiонiв у КП «Свiтловодський мiський парк культури i вiдпочинку»
     
    Фахiвцi Свiтловодської мiськрайонної фiлiї обласного центру зайнятостi ставлять собi за мету допомогти кожнiй людинi отримати роботу, особливо це стосується громадян з iнвалiднiстю, якi звертаються у пошуках роботи. 
     
    Серед громадян цiєї категорiї, якi знайшли роботу за сприяння служби зайнятостi, чимало висококвалiфiкованих професiоналiв: вчителiв, юристiв, економiстiв, iнженерiв, спецiалiстiв державної служби та iТ.
     
    «Фахiвцi мiськрайонної фiлiї знають чимало успiшних прикладiв працевлаштування та соцiальної адаптацiї громадян з iнвалiднiстю», – розповiдає Юлiя Бруслик, провiдний фахiвець з питань зайнятостi вiддiлу органiзацiї працевлаштування. – «Один з таких прикладiв є iсторiя пана Юрiя, який має 3 групу iнвалiдностi».
     
    Юрiй К. – колишнiй безробiтний. Освiту чоловiк здобув в Олександрiйському культурно-освiтньому училищi за квалiфiкацiєю «керiвник самодiяльного об'єднання прикладного та декоративного мистецтва. Отримавши диплом молодшого спецiалiста, Юрiй здобув певний досвiд роботи у мiському парку вiдпочинку. 
    Звернувшись у березнi 2019 року за допомогою у працевлаштуваннi, кар’єрний радник Свiтловодської мiськрайонної фiлiї запропонував Юрiю посаду завiдувача атракцiонiв у КП «Свiтловодський мiський парк культури i вiдпочинку».
     
    До обов’язкiв завiдувача атракцiону входить: органiзацiя роботи спецiалiстiв та робiтникiв атракцiону, забезпечення безаварiйної роботи атракцiонiв та всiх видiв устаткування, здiйснення їх систематичного огляду та вживання заходiв щодо усунення аварiйних ситуацiй, контроль дотримання працiвниками атракцiонiв правил внутрiшнього трудового розпорядку, правил i норм охорони працi та протипожежного захисту, органiзацiя облiку та складання встановленої звiтностi. 
     
    Умови працi повнiстю вiдповiдали вимогам iндивiдуальної програми реабiлiтацiї особи з iнвалiднiстю. Тож пану Юрiю було запропоновано стажування безпосередньо на робочому мiсцi, i, як результат, з 1 квiтня пiсля успiшного стажування вiн був працевлаштований.
     
    Нагадаємо: Чи може відмовити особі в наданні статусу безробітного?
     
     
     
    Юлiя Бруслик, 
    провiдний фахiвець з питань зайнятостi вiддiлу органiзацiї працевлаштування
    Свiтловодської мiськрайонної фiлiї обласного центру зайнятостi