Зіркові гості та судді про кропивницький фестиваль "Об'єднаймо дітей мистецтвом"

  • 24 квіт. 2019 18:12
  • 1217
    • Новина Зіркові гості та судді про кропивницький фестиваль «Об'єднаймо дітей мистецтвом» Ранкове місто. Кропивницький

    Судді, зіркові гості та учасники враженні проведенням ХІ Міжнародного фестивалю пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом, що відбувся минулого тижня у Кропивницькому.

    Про враження від наймасштабнішого серед некомерційних фестивалів в Україні гості заходу розповіли в коментарі журналісту видання «Утренний город».

    Керівник художнього колективу «Авангард», який отримав один з головних призів фестивалю у конкурсі хореографія Андрій Громов зазначив, що фестиваль відвідують не вперше і захід щороку набирає обертів.

    Для нас цей фестиваль відбувся не вперше. Його відвідуємо постійно. Цього року він пройшов на високому рівні і спостерігаємо, що з року в рік він набирає обертів. По хореографії були зіркові гості і лише професіонали своєї справи. По організації тільки позитив. Кожному колективу був представлений окремий куратор, який займався різними питаннями. Чув від приїжджих колективів, що вони також вражені організацією. Сама ідея флешмобу є дуже актуальною. Разом з “Навкою” це було дуже цікаво. Погода в ці дні тільки сприяла заходу, - Андрій Громов.

    Старший викладач кафедри музичного мистецтва та хореографії ЦДПУ ім. Винниченка Юрій Сивоконь, який традиційно оцінює команди в складі журі, зазначив, що в 2019 році в порівнянні з попередніми роками значно виріс рівень колективів.

    Цьогорічний фестиваль я оцінюю на відмінно. Беру участь в ньому не вперше. Організація на найвищому рівні. Цьогоріч було високе представництво, високий рівень колективів, який значно виріс в порівнянні з позаминулим роком. Окремо варто підкреслити процес оцінювання. Ми не знали, що за колектив виступає. Хто, звідки та хто керівники. Виставляли оцінки всліпу за номерами. У фіналі оцінювання брала гордість за наші колективи, бо виступали достойно на рівні представників Києва, Дніпра, Черкас та інших. Мене неймовірно вразив екофлешмоб. Цьогоріч він пройшов відмінно. Я в захваті. Варто зауважити, щодо “Народної хореографії”, хочеться більше колективів. Така тенденція зараз по всій Україні. Сучасний танець більш популярний ніж народний, - Юрій Сивоконь.

    Відома співачка Марина Тимофійчук, вона ж Navka наголосила, що фестиваль їх запам’ятався масштабом та небайдужості організаторів до екологічної тематики.

    По-перше вразило бажання дітей на фестивалі виконувати пісні, декламувати українською мовою. Було видно, що їм це дуже подобається і робили вони це на високому рівні. З приводу флешмобу, то я не очікувала, що буде така кількість людей. Я дуже захоплена тим, як флешмоб підхопили діти. Вони досі мені пишуть свої враження в Інстаграм. Мене це надихає творити і тут бачимо, що творчість може об’єднувати навколо такої важливої мети. В мене є двоє дітей, і в нас традиція, коли ми виїжджаємо на природу, то після частування шашликом  діти змагаються між собою у кількості зібраних в лісі пляшок, які хтось викинув. Я небайдужа до теми сортування сміття і активно поширюю це питання. Знаю, що не у всіх містах таке є, але подібні акції – це початок руху за чисте довкілля у Кропивницькому. Я часто відвідую подібні фестивалі в якості членкині журі, скажу відверто - в порівнянні з іншими фестами в цього дуже високий рівень. Тут доводиться обирати кращих з кращих. Я була приємно здивована високим рівнем, - розповіла Марина Тимофійчук.

    Нагадаємо, у Кропивницькому 20 та 21 квітня відбувся ХІ Міжнародний фестиваль пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом», який є наймаштабнішим серед некомерційних фестивалів в Україні. Цього року у ньому взяли участь півтори тисячі учасників з усієї України (зокрема, Львів, Кривий Ріг, Дніпро, Полтава, Одеса, Київ, Черкаси, Донецька, Полтавська області та ін.), а також із зарубіжжя. Організатором цього фестивалю є Культурно-мистецький фонд Артема Стрижакова «Перспектива».