Центр народної творчості запрошує на виставку «Грані таланту Наталії Артюхової»

  • 24 квіт. 2019 11:12
  • 1341
    • Новина Центр народної творчості запрошує на виставку «Грані таланту Наталії Артюхової» Ранкове місто. Кропивницький
     
    24 квітня о 12.00 в обласному Центрі народної творчості  відкриється персональна виставка члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, учасника обласного творчого об’єднання майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Дивосвіт», майстра бісерного ткацтва з міста Олександрії Наталії Артюхової.
     
    Майстриня володіє багатьма техніками народного мистецтва, була керівником гуртка «Народна творчість» Олександрійського Центру дитячої та юнацької творчості  Шакала. За створення виробів у техніці бісерного ткацтва атестована Національною спілкою майстрів народного мистецтва України, а її вироби в цій техніці увійшли до каталогу «Кращий твір року».
     
    На виставці «Грані таланту Наталії Артюхової» презентується колекція виробів у двох техніках: бісерне ткацтво та бісерне нанизування. В експозиції представлені декоративні жіночі прикраси з бісеру: гердани, силянки, а також обереги. Роботи майстрині вирізняються бездоганним виконанням та вмінням створювати найскладніші візерунки з різнокольорових намистинок. Також на виставці експонуються реконструкції геометричних та рослинних візерунків з бісеру, які зроблені за зразками старовинних українських орнаментів.
     
    Тож завітайте до обласного Центру народної творчості і переконайтеся, що вміння створювати з блискучих різнокольорових намистинок жіночі прикраси – це світ, в якому переплітаються найрізноманітніші грані людського таланту: від майстрів, які його створили, до майстрів, які творять із нього. 
     
     
    Нагадаємо: Кропивницькі художники вчилися малювати пастеллю (ФОТО, ВІДЕО)