Бібліотеки на Кіровоградщині закупили двісті сучасних книжок

  • 24 квіт. 2019 09:46
  • 964
  •  
    На території Первозванівської ОТГ нині працює чотири бібліотеки, які обслуговують більше п’яти тисяч населення громади. Усю мережу «дооб’єднавчого періоду» не просто збережено, вона розвивається і осучаснюється - повідомляє Кіровоградське РВ АМУ. 
     
    З початку року бібліотеки Первозванівської ОТГ за кошти, виділені з бюджету сільської ради, придбали 223 книги на загальну суму 18 803 гривні. Відтепер у бібліотеках громади є останні новинки від Ірен Забужко, Сергія Жадана, Юрія Андруховича, фентезі з світових  бестселерів.
     
    - При закупівлі книг враховувалися різноманітні смаки всіх користувачів бібліотек: цікаве для себе знайдуть любителі детективів, жіночих романів, поціновувачі сучасної української літератури. Особливу увагу під час відбору книг бібліотекари приділили дитячій літературі та творам сучасних письменників, які вивчаються за шкільною програмою, а також рекомендовані для прочитання учасникам Всеукраїнського конкурсу "Книгоманія", – говорить бібліотекар Первозваніської сільської бібліотеки Ольга Веремейко. Оскільки бібліотеки на даному етапі це не лише книги, а перед усім сучасні інформаційні центри, для Калинівської бібліотеки за кошти громади було придбано також ноутбук та принтер на суму 11 тисяч гривень.
     
    За підсумками першого року існування в умовах децентралізаційної реформи усі бібліотеки громади відчули суттєву підтримку з боку місцевої влади. Приміром, у Федорівський бібліотеці до створення громади, елементарно, не було світла. У Степовому в бібліотеці не було тепла. Нині ці недоліки виправили, більше того,  всі бібліотеки Первозванівської ОТГ забезпечені комп’ютерною технікою та інтернетом. 
     
     
    Нагадаємо: Кропивницькі художники вчилися малювати пастеллю (ФОТО, ВІДЕО)