«Із веселих писульок та перетлумачного словника» - студенти зустрілися з гумористом Ревчуном

  • 23 квіт. 2019 12:46
  • 1002
    • Новина «Із веселих писульок та перетлумачного словника» - студенти зустрілися з гумористом Ревчуном Ранкове місто. Кропивницький
     
    «Із веселих писульок та перетлумачного  словника» - так назвали ми зустріч із циклу «Літературний портрет» (до 35-річчя створення Кіровоградської обласної організації НСПУ) з письменником-гумористом Борисом Ревчуном.
     
    Борис Ревчун – один із найвідоміших майстрів веселого цеху нашого краю. Друкують його вже три десятиліття півтора десятки найпрестижніших газет і журналів: колись – в СРСР, тепер в Україні, причому трьома мовами: українською, російською та англійською, якою вільно володіє автор.
     
     
    Нинішній рік у письменника врожайно-ювілейний. Вийшла шоста книга «Осінні осяяння», де він показав свою творчість у чотирьох авторських жанрах. Великий успіх і рясні відгуки в пресі мали й попередні книги: «Усякі думки в чотири рядки», «Мініатюри без цензури» і «Куточки зору». 
     
    Але не тільки жартував Борис Ревчун зі старшокласниками навчально-виховного комплексу гімназії-інтернату мистецтв. У свій час на сторінках місцевої преси Борис Григорович писав про засилля ненормативної лексики, яка агресивно вдирається в наше життя. Як людина високоосвічена, інтелігентна, небайдужа до того, якою виросте українська молодь, письменник поділився з гімназистами своїми міркуваннями з цього приводу. 
     
     
    Життя педагога, науковця, мандрівника і публіциста - повчальне, цікаве і повне пригод. Нині він активно друкується в київській газеті «Голос України» та кропивницькій «Первой городской газете». Головний редактор останньої Людмила Макей 1 квітня у Всесвітній день сміху навіть вручила Борису Ревчуну гумористичну подяку із присвоєнням звання «Заслужений пересмішник Кіровоградщини».
     
    Щастить Борису Григоровичу на знайомство і дружбу з видатними людьми, діячами культури. Про це він розказав дітям, з гумором відповів на їхні запитання. На згадку про зустріч подарував гімназистам свою книгу «Осінні осяяння».
     
    Читайте також: Кропивницькі художники вчилися малювати пастеллю (ФОТО, ВІДЕО)