Інженерне облаштування державного кордону з Росією не припиняється, - Держприкордонслужба

  • 22 квіт. 2019 10:00
  • 904
    • Новина Інженерне облаштування державного кордону з Росією не припиняється, - Держприкордонслужба Ранкове місто. Кропивницький
     
    Активне інженерне облаштування державного рубежу продовжується по всій ділянці державного кордону України. Про це повідомляє Урядовий портал
     
    З настанням сприятливих погодних умов роботи ведуться як у рамках відомчого Плану Держприкордонслужби з інженерного облаштування державного кордону на всіх ділянках, в тому числі й на кордоні з РФ в Сумській області, так і за Планом заходів щодо інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України.
     
    Зокрема, зазначимо, що відповідно до урядового Плану заходи тривають на кордоні з Росією в межах Луганської, Харківської та Чернігівської областей.
     
    Роботи здійснюються з обладнання систем відеоспостереження та контролю, улаштування загороджень, прокладаються переходи через складні або нестандартні ділянки місцевості. Також виконуються роботи з коригування проектних рішень, реконструкції, будівництва та облаштування об’єктів. Крім того, проводиться розроблення проектно-кошторисного документа щодо інженерно-технічного облаштування державного кордону у межах Сумської області.
     
    На цей час від початку року вже улаштовано більше 25 кілометрів протитранспортного рову, 6,4 км загороджень із спіралі типу «Єгоза», понад 6 км рокадної дороги та декілька переходів через складні ділянки.
     
    На 2019 рік передбачено виділення з бюджету 400 мільйонів гривень, з яких вже профінансовано майже 60 мільйонів гривень.
     
    Загалом впродовж 2015-2018 років на реалізацію Плану було виділено 1,3 млрд грн., що дозволило обладнати та оснастити 4 комплекси відеоконтролю та сигналізації, майже 340 км протитранспортних ровів, 250 км рокадної дороги, провести реконструкцію 5 прикордонних підрозділів, обладнати достатню кількість опорних пунктів і придбати технічні засоби для дистанційного контролю тощо. На даний час План реалізований орієнтовно на 35%, що є адекватним рівню фінансування.
     
    Читайте також: Заява МЗС щодо незаконних засуджень та затримань кримських татар в тимчасово окупованому Криму