Кропивницький встановив новий танцювальний рекорд (ФОТО)

  • 21 квіт. 2019 16:32
  • 2761
    • Новина Кропивницький встановив новий танцювальний рекорд (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Сьогодні, 21 квітня, у Кропивницькому танцювальні колективи з усієї України встановили на Театральній площі новий всеукраїнський рекорд.

    Його було встановлено під час проведення Міжнародного фестивалю "Об’єднаймо дітей мистецтвом", організатором якого є Культурно-мистецький фонд Артема Стрижакова «Перспектива».

    Уже традиційно у рамках фестивалю відбувається встановлення національних рекордів. Минулого року  у Кропивницькому було встановлено  національний рекорд України із наймасовішого виконання української польки.

    Цьогоріч у Кропивницькому 1264 дитини  встановили новий рекорд. Вони виконали танець з пластиковими пляшками, аби привернути увагу суспільства до гострої проблеми сьогодення – пластикового забруднення навколишнього середовища нашої планети. Танцювали ансамблі під живе виконання пісні "Танці" співачки NAVKA. Захід приурочений до Українського дня довкілля, який відзначається 21 квітня.

    Дане дійство у Кропивницькому стало ексклюзивним та наймасовішим танцювальним екофлешмобом, що засвідчила представниця Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

    - Кропивницький вкотре закріпив за собою титул танцюючої столиці України. Сьогодні ми маємо нову номінацію за весь період історії Реєстру національних рекордів України. Ми маємо наймасовіший танцювальний еко-флешмоб, - додала Лана Вєтрова.

    Через танець діти намагалися донести  значущості проблеми забруднення пластиком та  закликали людей відмовитися від нього.

    - Сьогодні ми встановили третій рекорд. І особливо приємно, що це танець закликає захистити навколишнє середовище, - зазначив Артем Стрижаков.

    Одразу після флешмобу учасники зібрали усі пляшки в урбаністичну інсталяцію. Вона знаходитиметься на головній пішохідній вулиці міста до 5 червня - Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища, як пам’ятка про те, що наближення екологічної катастрофи залежить від кожного з нас.

    Нагадаємо, у Кропивницькому пройшов Танцювальний джем.

     

    Аліна Кулик