Кропивницькі екоактивісти занепокоєні варварською обрізкою дерев у Парку Перемоги

  • 21 квіт. 2019 14:57
  • 1520
    • Новина Кропивницькі екоактивісти занепокоєні варварською обрізкою дерев у Парку Перемоги Ранкове місто. Кропивницький

    У Кропивницькому розгорівся новий скандал, пов'язаний з обрізкою дерев підприємством «Єлизавета». Черговий епізод його діяльності в Парку Перемоги обурив екоактивістів групи «Озеленення Кропивницький» після публікації фото, зроблених Валентиною Татарченко.

     

    «А поки депутати реагують на занепокоєння громади й організовують цілі депутатські дні з приводу варварської обрізки дерев по місту, ЖКГ продовжує різати, - коментує захисниця зелених насаджень Надія Паливода. Так само по-варварськи, тупо. Після того, як на деревах уже розпустилося листя. Телецентр, по дорозі до "Тихої гавані"», - зазначає Надія Паливода.

     

    Відомо також, що обрізку проводить фірма "Єлізавета" в рамках "реконструкції парку Перемоги". На це виділено з міського бюджету 38 млн 611 тис грн.

     

    Активісти зазначають, що роботи проведені з грубими порушеннями.

     

    «Роботи проводяться на об’єкті благоустрою (в парку) в період тиші, встановлений Міністерством екології з 1 квітня по 15 червня – в період, коли пташки в’ють гнізда та висиджують пташенят», - пише Надія Паливода у групі «Озеленення Кропивницький».

     

    Вона також оприлюднила коментар заступниці начальника ЖКГ Юлії Яндович:

     

    "Формувальне обрізування дерев проводиться в рамках реалізації проекту будівництва "Реконструкція парку "Перемоги". Проектом передбачається очищення території від порослі, формувальне обрізування дерев, улаштування пішохідних та велосипедних доріжок, влаштування зовнішнього освітлення парку, встановлення лавок та урн, будівництво громадської вбиральні, облаштування квітників".

     

    Секретар міської ради Андрій Табалов пообіцяв розібратися у ситуації та розглянути питання на профільній депутатській комісії.  

     

    А тим часом активісти збираються дзвонити на гарячу лінію кабінету міністрів і скаржитись на те, що:

    1) Обрізка проводиться неправильно, з порушенням Правил утримання зелених насаджень, в дерев зрізають всю крону, що є пошкодженням до ступеня припинення росту.

    2) Роботи проводяться на об’єкті благоустрою в період тиші, встановлений Міністерством екології з 1 квітня по 15 червня - в період, коли пташки в’ють гнізда та висиджують пташенят.

     

     

    Нагадаємо, у Кропивницькому стартувала інформаційна акція «Дихати по-людськи».