Якщо ви працевлаштовуєтесь від центру зайнятості, чи гарантує це вам офіційне оформлення?

  • 21 квіт. 2019 18:03
  • 1736
    • Новина Якщо ви працевлаштовуєтесь від центру зайнятості, чи гарантує це вам офіційне оформлення? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Якщо особа приймається на роботу за сприяння державної служби зайнятості, чи може вона бути впевнена у тому, що з нею будуть укладені трудові відносини офіційно?
     
    Може, адже зареєстрованому безробітному видається направлення на працевлаштування, у якому роботодавець зазначає інформацію про прийом на роботу з посиланням на відповідний наказ. 
     
    Видача направлень на роботу здійснюється на підставі поданих роботодавцем звітів про наявність вільних робочих місць. Такі дані є інформацією про легальну роботу.
     
    Для пошуку роботи не обов’язково реєструватися як безробітному в центрі зайнятості. Є можливість отримувати інформацію про вакансії з Інтернет-сторінки Державної служби зайнятості. Сайт служби оптимізований для отримання інформації не тільки з комп’ютера, а й з мобільних пристроїв, що мають доступ до мережі Інтернет. 
     
    Інформація про вакансії розміщується на сайті зі звітів роботодавців і є інформацією про легальні трудові відносини. Користувачі соціальної мережі Фейсбук також мають можливість ознайомитись з інформацією про окремі вакансії на сторінці обласного центру зайнятості.
     
    Щодо тих зареєстрованих безробітних, які знаходять роботу самостійно, не отримуючи ні направлення від центру зайнятості, ні користуючись сайтом служби, то варто зазначити, що отримання такими особами інформації про легальні трудові відносини на семінарах у центрах зайнятості, вочевидь, підвищує рівень захищеності їхніх трудових прав.
     
    Іншим шукачам роботи рекомендується користуватись інформацією про легальні трудові відносин, що розміщується на сайтах служби, зокрема у рубриці «Правовий порадник шукача роботи» на сторінці ОЦЗ у соціальній мережі Фейсбук. 
     
    Варто звернути увагу на те, що при прийомі на роботу роботодавець не має права вимагати від особи, одночасно з поданням заяви про прийом на роботу, і подання заяви про звільнення за власним бажанням, без зазначення дати такого звільнення.
     
    Сподіваємось, що ті заходи, які вживаються державною службою зайнятості у сфері легалізації зайнятості, допоможуть шукачам роботи у знаходженні легальних робочих місць з гідним розміром оплати праці!
     
     
    Богдан Стоян,
    заступник директора 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості