У Кропивницькому стартував концерт-відкриття фестивалю "Об'єднаймо дітей мистецтвом" (ФОТО)

  • 20 квіт. 2019 19:30
  • 2540
    • Новина У Кропивницькому стартував концерт-відкриття фестивалю «Об'єднаймо дітей мистецтвом» (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    На площі Героїв Майдану сьогодні великим концертом відзначили відкриття ХІ Міжнародного фестивалю пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом», який є наймасштабнішим серед некомерційних фестивалів в Україні, інформує "Утренний город".

    – Вже складно уявити собі кінець квітня в нашому місті без улюбленого і очікуваного всіма Міжнародного фестивалю пісні і танцю "Об'єднаймо дітей мистецтвом"! В цьому році ми всі разом - і діти, і дорослі з різних куточків України - в одинадцятий раз збираємося в центрі країни, в її серці, на цю головну культурну подію весни! Сьогодні для всіх учасників фестивалю був дуже насичений і важливий конкурсний день. Тому бажаю всім добре провести час і відпочити цього вечора на нашому відкритті фестивалю, насолодитися прогулянками по весняному місту. Завтра на всіх нас чекає дуже насичений і цікавий день! Всім гарного настрою!, — виступив під час заходу Засновник Культурно -мистецького фонду "Перспектива" Артем Стрижаков.

    Також під час заходу засновниця фестивалю та виконавча директорка мистецько-культурного фонду "Перспектива" Олександра Ткаченко ознайомила присутніх з історією фестивалю.

    – Сьогодні в нас перший день фестивалю. Вже вдень відбувся конкурс хореографічних та вокальних колективів, сольних виконавців та митців художнього слова. У заходах фестивалю щорічно беруть участь понад півтори тисячі дітей з Кіровоградської області, різних регіонів України, а також із-за кордону. За 11 років історії фестивалю в ньому взяли участь колективи з усіх куточків України, а також колективи Польщі, Сербії, Португалії, Угорщини, Екваторіальної Гвінеї, Іорданії та Єгипту, - розповіла Олександра Ткаченко.

    Для містян виступатимуть колектив з Черкас "Sound", вихованці студії "Аеліта", дитячий хореографічний колектив "Фантазія" (м. Тельне Полтавської області), помічнянський хореографічний ансамбль "Фентезі ДЕНС", хореографічний ансамбль "Радість" (Олександрівка), зразковий ансамбль естрадно-спортивного танцю "Овація" (м. Дніпро), хореографічний ансамбль "Валерія" (Нікополь), ансамбль народного танцю "Тернівчанка" (Кривий Ріг), хореографічний колектив" Мікс оф ДЕНС" та інші.

    Окрім танцювальних номерів,містян рядуватимуть вокальними виступами поважні члени журі конкурсів. Сьогодні співатимуть Анастасія Безай, Наталія Камінська, Олександр Безай, Дмитро Оленич, Євген Скрипник, Дар'я Завгородня та Олексій Козачинський.

     

    Також присутні отримають майстер-клас від Народного артиста України, члена журі фестивалю Григорія Чапкіса.

     

    Нагадаємо, у Кропивницькому стартував ХІ Міжнародний фестиваль пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом».

     

    Костянтин Береза