У Кропивницькому стартував ХІ Міжнародний фестиваль пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом» (ФОТО)

  • 20 квіт. 2019 11:32
  • 1975
    • Новина У Кропивницькому стартував ХІ Міжнародний фестиваль пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом» (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    В  обласної філармонії та залі ЦДПУ  Винниченка у Кропивницькому стартували конкурси ХІ Міжнародного фестивалю пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом», який є наймасштабнішим серед некомерційних фестивалів в Україні, інформує "Утренний город". 
     
    За словами засновниці фестивалю та виконавчої директорки мистецько-культурного фонду "Перспектива" Олександри Ткаченко, танцювальні конкурси сьогодні проходитимуть в  п’яти номінаціях: "Народно-сценічна хореографія", "Сучасна хореографія", "Бальний танець“,  "Вільна танцювальна", "Естрадний танець", а також окрема номінація "Соло".
     
    - В кожній категорії за стилем танцю є також чотири вікові категорії: мінімальний вік дітей - 5 років, та старший фестиваль до 25 років (4 вікова категорія 18+). Паралельно в ЦДПУ ім. Винниченка стартував конкурс вокальних ансамблів, вокалістів сольників та читців художнього слова, - повідомила Олександра Ткаченко. 
     
    Засновниця фестивалю зазначила, що триватимуть конкурси протягом сьогоднішнього дня. Ввечері на центральній площі Кропивницького пройде концерт для жителів міста. Там виступатимуть приїжджі колективи з інших міст України. Також на сцені виступлять поважні члени жюрі - вокалісти.
     
    Костянтин Береза