Кіровоградщина: мешканці області можуть здобути професію «Покоївка»

  • 19 квіт. 2019 18:17
  • 3403
    • Новина Кіровоградщина: мешканці області можуть здобути професію «Покоївка» Ранкове місто. Кропивницький
     
    У квітні поточного року на базі Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розпочинається навчання за професією «Покоївка».
     
    Покоївка – фахівець, який здійснює щоденне, поточне і генеральне прибирання житла. Це вузька спеціальність, яка покликана професійно вирішувати завдання з наведення порядку і чистоти з використанням сучасних засобів прибирання, інвентарю та домашньої збиральної техніки.
     
    Покоївка повинна знати тимчасові нормативи здійснення усіх видів прибиральних робіт, що допоможе їй виконати необхідний обсяг робіт з мінімальними витратами сил і часу.
    Якщо ж це фахівець готельного бізнесу, покоївка повинна чітко знати правила поведінки в таких закладах, правила користування готелями та надання готельних послуг; правила внутрішнього розпорядку в готелі, технологію і періодичність прибирання номерів і приміщень загального користування готелю; розташування місцевої запірної арматури і протипожежного обладнання; правила і норми охорони праці і виробничої санітарії. Культура поведінки покоївки і персоналу взагалі є важливим критерієм для визначення рівня культури обслуговування у будь-якому закладі.
     
    Увесь комплекс знань безробітні можуть отримати за сприяння служби зайнятості. Навчання стартує 22 квітня і триватиме 2,5 місяця.
    Крім того, на базі Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості також у квітні організовується навчання за професією «Продавець непродовольчих товарів» (термін навчання – 4 міс., стартує навчання з 24 квітня). 
     
    Умовами до направлення на навчання є:
    • повна загальна середня або професійно-технічна освіта;
    • повноліття (не менше 18 років);
    • медична довідка з допуском до професії.
     
    Якщо вас зацікавила інформація, за більш детальною інформацією про професію звертайтеся до базових центрів зайнятості.
     
    Відділ організації профнавчання 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості
     
    Читайте також: УРЯД дав нафтогазу тиждень для того, щоб знизити ціни на газ для населення