Кропивницький: Галерея "Єлисаветград" відкриває відразу дві виставки

  • 19 квіт. 2019 12:12
  • 1934
    • Новина Кропивницький: Галерея «Єлисаветград» відкриває відразу дві виставки Ранкове місто. Кропивницький
     
    20 квітня, у суботу, галерея "Єлисаветград" представить водночас дві експозиції - виставку художника Андрія Кулагіна «Пишу как дышу» та художників-аматорів Кіровоградщини «Радість життя з творчістю». Про це у ФБ пише власник галереї Микола Цуканов.
     
     
    "Сота, сто перша… далі буде 
    В галереї «Єлисаветград» відкриється одразу дві виставки - сота, сто перша: у великій залі – виставка одного з найяскравіших художників України, знаного в світі киянина Андрія Кулагіна «Пишу как дышу», а в малій залі – щорічна виставка художників-аматорів Кіровоградської області «Радість життя з творчістю».
     
    Основною ідеєю об’єднання двох виставок є живе спілкування між художниками різного напряму та обмін життєвим досвідом. 
     
    Андрій Кулагін народився в Казахстані в 1961 році. І вже більше двадцяти років живе в Україні. Сьогодні він відомий київський художник, володар широкого творчого діапазону: графік і живописець, автор майстерних акварельних композицій, реалізує свої ідеї в жанрі пейзажу і натюрморту, портрету та історичної картини. Ним написані портрети багатьох видатних особистостей сучасності - Папи Римського Іоанна Павла II, піаніста Святослава Ріхтера, політика Віктора Черномирдіна, акторів Михайла Козакова і Богдана Ступки, нунція Ватикану в Україні, послів та дипломатів різних країн і багатьох інших. 
     
    Андрій Кулагін - єдиний художник на пострадянському просторі, що двічі отримав нагороди Ватикану за внесок у розвиток культури. Його портрет Іоанна Павла II представлений в галереї Ватиканської бібліотеки серед парадних зображень інших понтифіків, написаних Тіціаном, Рембрандтом, Брюлловим. Прихильність реалістичній школі не заважає художнику експериментувати з формою і кольором в нових жанрах. Результатом таких експериментів стала персональна виставка в Центрі сучасного мистецтва в Парижі. Сьогодні картини художника пребувають в приватних колекціях і галереях Австрії, Австралії, Великої Британії, Ватикану, Німеччини, Італії, Лівії, Нідерландів, Польщі, США, Словаччини, Франції, Росії, України.
     
     
    Дійсно талановита людина завжди багатогранна. Андрій Кулагін не тільки професійний художник, а й професійний богослов, автор ряду фундаментальних біблійних досліджень, психолог.
    На відкритті виставки розігруватиметься графічна робота (пастель) художника Андрія Кулагіна «Міський пейзаж».
     
    Виставка художників-аматорів проводиться галереєю четвертий рік поспіль. У цьому році прийняло участь 52 художника. Роботи різні за технікою (олія, акрил, акварель, пух тополі, тощо) та жанром (від весняних пейзажів та портретів до жанрових робіт).
     
    20 березня, у суботу, о 14 годині в галереї «Єлисаветград» (Пашутінська вулиця, 36) чекаємо на відкритті виставки Андрія Кулагіна «Пишу как дышу» та виставки художників-аматорів Кіровоградської області «Радість життя з творчістю», - йдеться у повідомленні.
     
     
    І продовжується проект "Виграй картину". Під час відкриття виставки галерея проведе розіграш картини (графічна робота) художника Андрія Кулагіна.