Кіровоградщина: Галерея з Олександрії везе виставку в Барселону!

  • 19 квіт. 2019 13:45
  • 895
    • Новина Кіровоградщина: Галерея з Олександрії везе виставку в Барселону! Ранкове місто. Кропивницький
     
    Арт-команда вже через тиждень вирушає у мандрівку на персональному автобусі до Іспанії, де представить свій мега-проект.  Про це пише у ФБ Vashart_gallery
     
    "У минулому році ми написали мега-проект "Зірковий шлях в мистецтві почитається з Vashart gallery", який високо оцінив Український Культурный Фонд, і восени ми приступили до його реалізації. Провели конкурс дитячого малюнку, знашли трьох талановитих дітей, і почалось саме цікаве - дотрьох дівчат були приставлены наставники- професіональні художники: Олександр Охапкін, Анна Душина и я, Ірина Кваша. Діти - Настя Яцина, Лера Дрозд и Джульетта Оганесянц - закидали нас креативними ідеями, дуже навіть філософськими на тему української аутентичности, унікальности нашого культурного спадку.
     
    Усі разом ми створили contemporary art з використанням трьох дуже виразних направлень українського образотворчого мистецтва: трипільська культура, петриківський розпис та творчість народної художниці Марії Приймаченко. Майже за місяць ми створили серію з 9 картин (1х1м) "В майбутнє крізь минуле", де переплелись всі три напрамки.
     
    В 2019 році ми планували показати виставку Українцям. Вже домовился з Криворіжським музеєм та Жовтоводським (квітень-травень) та розіслали каталоги в різні галереї. Та ці роботи зацікавили консула Іспанії і нас запросили до Барселони. І не просто відправити роботи, а приїхати повним складом та ще й провести майстер-клас з петриківки.
     
    Завдяки небайдужості та захопленню мистецтвом наших земляків Сергія Чайки та Романа Лазаренка ця подорож стала можливою, і наша команда вже через тиждень вирушає у мандрівку на персональному автобусі до Іспанії, за що їм велика подяка!
    Окрема подяка Ользі Дзюбан за організацію та запрошення.
     
    Тож, іспанці, ми в передчутті зустрічі", - йдеться у повідомленні.