Програма фестивалю «Об’єднаймо дітей мистецтвом»

  • 18 квіт. 2019 13:35
  • 1933
    • Новина Програма фестивалю «Об’єднаймо дітей мистецтвом» Ранкове місто. Кропивницький

    У Кропивницькому 20 та 21 квітня відбудеться ХІ Міжнародний фестиваль пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом», який є наймасштабнішим серед некомерційних фестивалів в Україні. 

    Цього року у фестивалі візьмуть участь півтори тисячі учасників  з усієї України (зокрема, Львів, Кривий Ріг, Дніпро, Полтава, Одеса, Київ, Черкаси, Донецька, Полтавська області та ін.), а також із зарубіжжя.

    Організатором даного фестивалю є Культурно-мистецький фонд Артема Стрижакова «Перспектива». Керівник творчого проекту фестивалю -  виконавчий директор фонду «Перспектива» Олександра Ткаченко.

    Програма фестивалю:

    Субота, 21 квітня

    З 10 до 17 години- конкурсна частина у обласній філармонії на актовій залі педуніверситету, під час якої виступи хореографічних колективів і вокалістів оцінюватиме «зіркове» журі. Зокрема, цього року у якості спеціального гостя запрошений народний артист України Григорій Чапкіс.  Повний перелік діячів, які входять в журі, у додатку.

    Для зручності спілкування преси  з журі і учасниками фестивалю, керівниками колективів буде організована коротка перерва об 11.00 у педуніверситеті і о 12.00 у філармонії.

    18.30-20.30 відбудеться офіційне відкриття фестивалю на площі Героїв Майдану, під час якого виступатимуть колективи з інших міст, а також заспівають судді-вокалісти.

     

    Неділя, 21 квітня

    14.00– на площі Героїв Майдану відбудеться танцювальний джем:  хореографічні колективи імпровізуватимуть під різноманітні музичні композиції.

    Відразу після джему учасники фестивалю вийдуть на Дворцову, щоб пройти танцювальним парадом до Театральної площі, де відбудеться екофлешмоб.

    Півтори тисячі дітей з усієї України виконають танець з пластиковими пляшками, аби привернути увагу суспільства до гострої проблеми сьогодення – пластикового забруднення навколишнього середовища нашої планети. Захід приурочений до Українського дня довкілля, який відзначається 21 квітня.

    Через танець діти піднімуть питання значущості проблеми і закличуть людей відмовитися від пластику, через який ми наближаємося до екологічної катастрофи – у шалених масштабах гине флора і фауна нашої планети. Як відомо, тільки  в океанах утворюються острови з трильйонів тонн пластика.

    Дане дійство у Кропивницькому стане ексклюзивним та наймасовішим танцювальним екофлешмобом, що засвідчить представник Національного реєстру рекордів. Одразу після учасники флешмобу зберуть усі пляшки в унікальну урбаністичну інсталяцію. Вона знаходитиметься на головній пішохідній вулиці міста до 5 червня - Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища, як пам’ятка про те, що наближення екологічної катастрофи залежить від кожного з нас.

    16.00-18.00– гала-концерт у філармонії, під час якого оголосять переможців фестивалю.