Особливі серед нас: у Кропивницькому відкрився благодійний арт-проект про особливих дітей (ФОТО)

  • 18 квіт. 2019 09:30
  • 1344
    • Новина Особливі серед нас: у Кропивницькому відкрився благодійний арт-проект про особливих дітей (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    17 квітня у Кропивницькому відкрилася виставка «Особливі серед нас». Це благодійний Фото-Арт проект про дітей із аутизмом, дітей-індиго та просто малечу з різними особливостями. На виставці організатори поєднали живопис разом із плівковою фотографією та творчістю самих дітей, щоб розповісти про їхні унікальні історії життя.
    Художниця та співавторка проекту «Особливі серед нас» Аліна Давиденко розповіла більш детально, як ця виставка з’явилася на світ.
     
    - Мені є що сказати, бо це стосується мене особисто. Мій брат має розлади аутистичного спектру. Чому ми вирішили створити цей проект? Тому що у нас люди неправильно реагують на дітей з діагнозом «Аутизм». І причина такої реакції в тому, що суспільство просто не знає, як реагувати. Цього просто не навчають. Тому нашою метою з самого початку було донести до людей інформацію про аутизм саме через мистецтво, - говорить художниця.
     
     
    Фотограф та співорганізаторка цього проекту Ольга розповіла, що два роки тому їй пощастило потрапити на один проект, де їй потрібно було провести одне тренування для особливих діток. Але залишилася вона там надовго. Проект був направлений на те, щоб через ігрові змагання розвинути дітям моторику, покращити їхній фізичний стан та соціалізувати їх.
     
    - Я добре пам’ятаю мить, коли чотирирічний Міша, найскладніший хлопчик у групі, взяв мене за руку і більше не відпускав. Саме тоді я зрозуміла, що я можу, а головне - хочу допомагати цим діткам. Людям з аутизмом не потрібні дороговартісні препарати та ліки. Їм потрібні ми, люди. Ті, хто розуміє, як з ними комунікувати. Якщо ми чогось не розуміємо чи не знаємо – можна просто запитати. Люди з аутизмом – вони не хворі, вони не зломлені, вони просто інші, унікальні. У них своє бачення цього світу. І з невеликою нашою підтримкою  ці діти можуть показати нам їхній дивовижний світ, - говорить Ольга.
     
    Також у холі обласної філармонії, де і проходила виставка, була скринька, куди усі охочі могли пожертвувати кошти на допомогу цим дітям. 
    Усі присутні могли познайомитися з особливими дітками та взяти на пам’ять будь-яке фото, що було представлено на виставці.
     
    Аліна Кулик
     
     
    Фонд «Интер – детям» собирает средства на аппарат УЗИ для реанимации новорожденных детей