У Кропивницькому відбудеться Фестиваль пісні і танцю "Об’єднаймо дітей мистецтвом"

  • 17 квіт. 2019 13:46
  • 2144
    • Новина У Кропивницькому відбудеться Фестиваль пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Благодійна організація "Благодійний фонд
    культурно-мистецький фонд "ПЕРСПЕКТИВА"
     
    У Кропивницькому 20 та 21 квітня відбудеться ХІ Міжнародний фестиваль пісні і танцю "Об’єднаймо дітей мистецтвом", який є наймасштабнішим серед некомерційних фестивалів в Україні.  
     
    Цього року у фестивалі візьмуть участь півтори тисячі учасників з усієї України (зокрема, Львів, Кривий Ріг, Дніпро, Полтава, Одеса, Київ, Черкаси, Донецька, Полтавська області та ін.), а також із зарубіжжя. 
     
    Організатором даного фестивалю є Культурно-мистецький фонд Артема Стрижакова "Перспектива". Керівник творчого проекту фестивалю - виконавчий директор фонду "Перспектива" Олександра Ткаченко.
     
     
    Події фестивалю
     
    Субота, 21 квітня
    З 10 до 17 години - конкурсна частина у обласній філармонії на актовій залі педуніверситету, під час якої виступи хореографічних колективів і вокалістів оцінюватиме "зіркове" журі. Зокрема, цього року у якості спеціального гостя запрошений народний артист України Григорій Чапкіс. Повний перелік діячів, які входять в журі, у додатку.
    Для зручності спілкування преси з журі і учасниками фестивалю, керівниками колективів буде організована коротка перерва об 11.00 у педуніверситеті і о 12.00 у філармонії.
     
    18.30-20.30 відбудеться офіційне відкриття фестивалю на площі Героїв Майдану, під час якого виступатимуть колективи з інших міст, а також заспівають судді-вокалісти.
     
    Неділя, 21 квітня
     
    14.00 – на площі Героїв Майдану відбудеться танцювальний джем: хореографічні колективи імпровізуватимуть під різноманітні музичні композиції. 
    Відразу після джему учасники фестивалю вийдуть на Дворцову, щоб пройти танцювальним парадом до Театральної площі, де відбудеться екофлешмоб.
     
    Півтори тисячі дітей з усієї України виконають танець з пластиковими пляшками, аби привернути увагу суспільства до гострої проблеми сьогодення – пластикового забруднення навколишнього середовища нашої планети. Захід приурочений до Українського дня довкілля, який відзначається 21 квітня.
     
    Через танець діти піднімуть питання значущості проблеми і закличуть людей відмовитися від пластику, через який ми наближаємося до екологічної катастрофи – у шалених масштабах гине флора і фауна нашої планети. Як відомо, тільки в океанах утворюються острови з трильйонів тонн пластика.
     
    Дане дійство у Кропивницькому стане ексклюзивним та наймасовішим танцювальним екофлешмобом, що засвідчить представник Національного реєстру рекордів. Одразу після учасники флешмобу зберуть усі пляшки в унікальну урбаністичну інсталяцію. Вона розташовуватиметься на головній пішохідній вулиці міста до 5 червня - Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища як пам’ятка про те, що наближення екологічної катастрофи залежить від кожного з нас.
     
    16.00-18.00 – гала-концерт у філармонії, під час якого оголосять переможців фестивалю. 
    Відразу після концерту відбудеться прес-підхід. 
     
     
    Читайте також: Центр народної творчості запрошує на конкурс хореографічного мистецтва «Весняні ритми»