Україна і Словаччина здатні забезпечити сталий транзит газу до ЄС

  • 17 квіт. 2019 10:10
  • 834
    • Новина Україна і Словаччина здатні забезпечити сталий транзит газу до ЄС Ранкове місто. Кропивницький
     
    Україна і Словаччина здатні забезпечити сталий транзит газу до Європейського Союзу – на відміну від Росії, яка ніколи не зможе гарантувати безпечні поставки палива. 
    Про це повідомляє Урядовий портал
     
    Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спільної прес-конференції з Прем’єр-міністром Словацької Республіки Петером Пеллегріні.
     
    Володимир Гройсман нагадав, що саме Словаччина свого часу стала однією з перших країн, яка протягнула руку енергетичної допомоги Україні. 
     
    - І зараз ми разом розглядаємо проект «Північний потік-2», як ще один вид гібридної зброї. Росія ніколи не зможе забезпечити безпеку транзиту через треті маршрути. Натомість Україна і Словаччина через використання української ГТС здатні це забезпечити, - сказав Володимир Гройсман.
     
    У свою чергу Глава Уряду Словаччини наголосив, що словацькі компанії зацікавлені брати участь у роботі майбутнього консорціуму з управління українською газотранспортною системою і планують брати участь у реконструкції ГТС.
     
    - Ми відхиляємо проект «Північний потік-2». Це буде шлях в обхід України і Словаччини, і він нестиме негативні наслідки для обох країн. А наші країни - Україна і Словаччина - хочуть продовжувати транзит газу. Мене дуже тішить, що Україна хоче створити консорціум по ГТС. Словацькі фірми хочуть брати участь у реконструкції ГТС, - зазначив він.
     
    Читайте також: Україна і Словаччина готові наростити взаємний товарообіг до півтора мільярдів доларів