У Кропивницькому пропонують ввести облік зелених насаджень

  • 16 квіт. 2019 10:55
  • 855
    • Новина У Кропивницькому пропонують ввести облік зелених насаджень Ранкове місто. Кропивницький
     
    Про це говорили сьогодні, 16 квітня, під час проведення Дня депутата у міській раді Кропивницького на тему належного утримання зелених насаджень у місті.
     
    Ініціювала проведення цього дня депутат міської ради Катерина Шамардіна. Як вона зазначила, через масові прояви незалежного обрізання та формування крони дерев по місту, що спричиняє згубні наслідки для природного середовища, а також естетично вигляду міста.
     
    - Також хочу виділити ще декілька проблем. Це, зокрема, видалення дерев без відповідних дозволів та необхідність заміни дерев, що досягли своєї вікової межі, - говорить Катерина Шамардіна.
     
    На сайті міської ради Кропивницького є інтерактивна мапа, де містян повідомляють про все, що стається з зеленими насадженнями в обласному центрі.
     
    - Містяни можуть контролювати цей процес. Було б непогано ще ввести облік зелених насаджень у Кропивницькому та зробити більш публічною діяльність комісії, яка визначає, які дерева обрізати, які омолоджувати, а які - прибрати, - запропонувала депутат міської ради.
     
    Катерина Шамардіна також зазначила, що результатом проведення Дня депутата має стати вироблення спільної позиції щодо видалення дерев по місту та проведення омолоджувальної обрізки.
     
    Аліна Кулик
     
    Нагадаємо: У Кропивницькому збираються мінімалізувати нелегальну працю