Активісти Кропивницького намагаються прибрати МАФ на Набережній (ФОТО)

  • 11 квіт. 2019 11:52
  • 3112
    • Новина Активісти Кропивницького намагаються прибрати МАФ на Набережній (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 11 квітня, активісти Кропивницького прийшли на Набережну разом із будівельним експертом, аби довести незаконність встановленого там МАФу. 
     
    Активісти прийшли на мітинг зі своєю кавою, адже у цьому павільйоні продають саме цей напій, щоб показати, що у міста кави предостатньо, а зелених зон залишається все менше. 
     
    Присутні стверджують, що ця конструкція незаконна і вони мають усі підтверджувальні документи. Дозвіл на розміщення цієї тимчасової споруди був виданий ще у 2015 році, коли викононавцем обов’язків міського голови був Іван Марковський.
     
    - Дозвіл був виданий для ФОП Дігтярьов О. В., який за публічною інформацією є товаришем сина Івана Марковського. Тому фактично за декілька днів були видані усі дозволи на цю споруду. У 2016 власники почали будівництво. І почали його з закладення фундаменту. Це дуже добре видно на фото за 2016 рік, які є у вільному доступі. Тимчасова споруда,  на яку тоді видавався паспорт прив’язки, не передбачає взагалі ні фундаменту, ні підводу комунікацій, нічого, що  вказувало б на те, що ця споруда не тимчасова. На основі цього порушення міська рада тоді скасувала паспорт прив’язки і фактично з 2016 року по сьогоднішній день паспорт прив’язки скасований. Тут будувати нічого не можна, - говорить Ігор Саєнко, один із засновників ГО «Перспектива міста».
     
    Варто зазначити, що у листопаді минулого року на засіданні комісії міської ради з демонтажу було прийнято рішення демонтувати цей павільйон. Як бачимо, будівля ще й досі стоїть, до неї підведено комунікації. На інформаційний запит активістів міська рада відповіла, що розміщення та монтаж павільйону по вулиці Набережна здійснюється самовільно. 
     
     
    - Міська влада мала б демонтувати цю споруду через свої підприємства ще 5 місяців тому. Але, як бачимо, він все ще стоїть на місці, - додає Ігор Саєнко.
     
    Присутні публічно розібрали декілька плиток біля МАФу, щоб наочно показати закладений фундамент, і довести, що ця споруда не є тимчасовою. 
     
    У свою чергу власник павільйону, розміщеного фактично на тротуарній частині Набережної, Олександр Дігтярьов запевняє, що це тимчасова споруда, а паспорт прив’язки не анульований. Інші питання журналістів підприємець просто ігнорував.
     
     
    Активісти запросили незалежну компанію, яка проводить експертизи будівельних об’єктів, щоб ті встановили чи є об’єкт тимчасовою спорудою чи ні. Результати будуть готові приблизно за тиждень. Якщо експерти встановлять незаконність споруди, громадська організація збирається писати заяву до прокуратури та до суду.
     
    Аліна Кулик
     
     
     
     
    Читайте також: Відтепер орендатори готелю "Київ" сплачуватимуть мільйон до міського бюджету