Борис Ревчун: Одним із головних чинників комічного та смішного є правдивість

  • 10 квіт. 2019 14:01
  • 1221
    • Новина Борис Ревчун: Одним із головних чинників комічного та смішного є правдивість Ранкове місто. Кропивницький
     
    9 квітня у Кропивницькому у бібліотеці Чижевського в рамках циклу «Письменництво: теорія і практика» пройшла зустріч з письменником, сатириком, гумористом Борисом Ревчуном.
     
    Ще з січня місяця у бібліотеці розпочався цикл зустрічей із письменниками. Завдяки цим зустрічям прихильники та шанувальники можуть краще пізнати письменників: із чого вони починали, чим зараз живуть та як до них приходить муза.
     
    - Я зараз непрацюючий пенсіонер. Так принаймні записано в різних службах. Коли розповідаю хто я, то бува чую: "Хм, письменник..." Типу, яка ж це професія. Ох, ще й яка! Тяжкою працею створив я річку поту, щоб дістатися нею берегу джекпоту - процитував один із своїх афоризмів Борис Ревчун.
     
    Письменник розповів про свій стан здоров'я, про свої книги та багато чого іншого. Борис Ревчун також вів активний діалог з аудиторією та відповідав на питання.
    - Мене колись запитали, коли я відчув, що маю почуття гумору? Я говорю, а я що... головне, щоб люди це відчули.
     
    Одним із головних чинників комічного та смішного є правдивість цих висловлювань, - додає сатирик.
     
     
     
    Біографічна довідка:
     
     Борис Григорович Ревчун народився 28 листопада 1949 р. У 1970 р. закінчив факультет англійської мови Кіровоградського державного педагогічного інституту імені О.С.Пушкіна (тепер ЦДПУ ім.В.Винниченка), Вищу партійну школу (1976) та аспірантуру економічного факультету Київського державного університету імені Т.Г. Шевченка (1985). Вчителював, служив у війську, був на комсомольській роботі. З 1980 р. викладав економічну теорію, історію економічної думки та англійську мову у вузах Кіровограда та Києва. Із 1986 р. - кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародної економіки Кіровоградського національного технічного університету. Автор 37 наукових праць. У 1997 р. проводив наукові дослідження в університеті штату Мен (США). Пише українською, російською та англійською мовами. Автор гумористичних книг «Мініатюри без цензури» (2003), «Куточки зору» (2005), «Усілякі думки в чотири рядки» (2017), «Осінні осяяння» (2019). Член Національної спілки письменників України (2004). Мешкає в Кропивницькому.
     
     
    Читайте також: Кропивницький: Наші земляки отримали Гран-прі на Міжнародному фестивалі-конкурсі