Кропивницький: Наші земляки отримали Гран-прі на Міжнародному фестивалі-конкурсі

  • 10 квіт. 2019 12:09
  • 929
    • Новина Кропивницький: Наші земляки отримали Гран-прі на Міжнародному фестивалі-конкурсі Ранкове місто. Кропивницький
     
     
    Подією культурного життя України став VІІ Міжнародний фестиваль-конкурс «Україна - це ми!»
    В ньому брали участь творчі колективи, солісти та ансамблі вокального та інструментального жанрів з семи областей України, а також Китаю і Нігерії. І – приємна новина: з 93 учасників Гран-прі фестивалю в номінації «Театральне мистецтво» отримали Любов Кардаш, Валентина Донцова і Анна Чумаченко, представники музичної школи № 4 міста Кропивницький.
     
    Кропивничани виступили в Колонній залі Київської міської державної адміністрації з мистецько-просвітницьким проектом «Секрет успіху Соломії Крушельницької».
    Автором цього проекту стала Любов Кардаш. Вона ж здійснила режисуру, розробила сценографію, створила костюми. А ще – втілила на сцені образ уславленої оперної співачки.
     
    Постановка Любові Кардаш дає можливість поринути в атмосферу початку 20 століття і наблизитись до видатної постатті Соломії Крушельницької. Яка, згадуючи минуле, розкриє свій секрет успіху. Все дійство побудоване на думках та словах Крушельницької. Вигаданий лише сюжет.
     
    Звернення до історії українського театрального мистецтва було не випадковим.
    Уродженка нашого міста Любов Кардаш закінчила Кіровоградське музичне училище, згодом – Педагогічний Університет ім. В.Винниченка мистецький факультет. Повсякчасно продовжує удосконалюватися як виконавиця. Однією з цікавих сторінок її життя стало навчання в Італії.
    Співала змалку, але самого співу дівчині було замало. У 2015 – 2018 рр. Любов Кардаш працювала акторкою Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру Кропивницького. Грала такі ролі як: Мелашка з «Кайдашевої сім’ї» І.Нечуя-Левицького, Галя з «Циганки Ази» М.Старицького та інші.
    Проте багата творча натура вимагала чогось нового. Сьогодні Любов Кардаш – викладач класу бандури та сольного співу.
     
    Захоплена роботою з талановитою молоддю, Любов Кардаш не пориває зв’язків зі світом театру. Одним з проявів її сьогоднішньої діяльності стало створення мистецького проекту, що дав Любові можливість розвиватися в різних напрямках. А ще доторкнутися до образу легендарної українки, оперної співачки світового рівня.
     
    Прем’єрні покази проекту пройшли в музичній школі № 4 та у меморіальному музеї Марка Кропивницького в рамках зустрічей у музичній вітальні. Тому на столичній сцені все вдалося як найкраще.
    Нині проект вийшов за свої рамки та набирає обертів. Тож і ми, глядачі, з нетерпінням очікуємо продовження.
     
     
    Читайте також: У Кропивницькому представлять Пасхальну реконструкцію