Кіровоградщина незабаром побачить мандрівну фотовиставку проекту "Баба Єлька"

  • 8 квіт. 2019 11:55
  • 848
    • Новина Кіровоградщина незабаром побачить мандрівну фотовиставку проекту «Баба Єлька» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 8 квітня, у Кропивницькому представили мандрівну фотовиставку "У пошуках рідної пісні", яка віддзеркалює ідею фольклорного проекту "Баба Єлька".
     
    Півсотні сіл, 247 оригінальних пісень та  тисячі унікальних фотографій - все це стало результатом дев'ятимісячної роботи над проектом "Баба Єлька".
     
    На виставці буде представлено близько 40 фотографій, зроблених волонтером Корпусу Миру Майклом Ендрюсом та фотографом Олександром Майоровим.
     
    - Я у Кропивницькому працюю вже вісім місяців з проектом "100% ЖИТТЯ у Кропивницькому". Також я учасник фольклорного проекту "Баба Єлька", як фотограф. Через світлини цього проекту люди мають зрозуміти душу, незламність та справжній дух українців. Усе, що я роблю у цьому проекті - це спроба віддячити хоч трохи за те, чим діляться зі мною українці та Україна, - говорить Майкл Ендрюс.
     
    Разом із народними піснями, що притаманні Кіровоградщині, учасники проекту також записують свідчення про Голод 32-33 років, розкуркулення та колективізацію. 
    На презентації також була присутня бабуся Настя Павлівна Зеленько. Як називає її етновиконавиця проекту Світлана Буланова - "наш скарб". Саме від неї було записано найбільшу кількість пісень - 27.
     
    - Настя Павлівна володіє автентичною манерою виконання народних пісень. Саме таких бабусь ми просимо нам допомогти, - додає Світлана Буланова.
     
    Фотовиставку незабаром побачать жителі сіл Кіровоградщини. Презентація проекту відбудеться у Розумівці, Рівному, Глодосах (Новоукраїнського району), Мошориному (Знам'янського району), Малій Висці, Новомиргороді, Кропивницькому та Голованівському.
     
    Аліна Кулик
     
    Читайте також: Благовіщення: святкування, вшанування, легенди