Чи може випускник ПТУ бути зареєстрований як безробітний?

  • 5 квіт. 2019 11:32
  • 1374
    • Новина Чи може випускник ПТУ бути зареєстрований як безробітний? Ранкове місто. Кропивницький
     
    З першого січня поточного року почав діяти новий Порядок реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу. Він затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2018 року № 792. Враховуючи цей порядок випускники закладів професійної (професійно-технічної) освіти мають право на реєстрацію в державній службі зайнятості як безробітні на загальних засадах.
     
    Нагадаємо, що відповідно до Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України 20.03.2013 № 198 (із змінами), випускники закладів професійної (професійно-технічної) освіти, які навчалися за державним замовленням і звернулися до центру зайнятості протягом одного року з дня закінчення навчання, для реєстрації повинні були надати довідку про самостійне працевлаштування або направлення на роботу. 
    Випускники, які навчалися на контрактній основі, мали подати довідку навчального закладу для підтвердження форми навчання. З 01.01.2019 вказана постанова втратила чинність. 
     
     
    Б.Стоян, заступник директора обласного центру зайнятості 
     
    Читайте також: Безробітні Кіровоградщини можуть отримати освіту верстатника широкого профілю