Кропивницький: Як у художньому музеї народжувалися писанки (ФОТО)

  • 5 квіт. 2019 11:09
  • 1751
    • Новина Кропивницький: Як у художньому музеї народжувалися писанки (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    До Великодня кожен готується по-своєму: хтось витримує піст, хтось бере участь у великодніх благодійних аукціонах, господарки печуть смачні паски та фарбують крашанки, а деякі - малюють писанки.
     
     
     
    4 квітня у Кіровоградському художньому музеї зібралися діти і дорослі, щоб створити власними руками свою, унікальну писанку. Майстер-клас пройшов під керівництвом Анни Петренко, яка старається допомогти кожному - і "першачку", і бувалому. У музеї вам нададуть усе: і яйце, і писачок з воском, і фарби.
     
     
    Спочатку яйце треба знежирити оцтом, потім олівцем нанести візерунок чи фігурки. Далі писачком, у якому розігрітий віск, ви промальовуєте лінії, які мають залишитися білими, і поміщаєте яйце у банку з самою світлою фарбою, наприклад, жовтою. Потім воском ви зафарбовуєте ті ділянки орнаменту, які повинні залишитися жовтими, - і знову "купаєте" майбутню писанку у наступній фарбі - вже темнішій і далі таким чином.
     
     
    Наприкінці роботи писанку потрібно розігрівати над свічкою, щоб прибрати віск. В результаті ви отримуєте свій витвір мистецтва ))
     
     
    Під час творчої роботи можна гарно відпочити душею, пройти релакс, адже навколо лунає гарна музика і ти перебуваєш у колі доброзичливих працівників музею.
     
    Дуже дякую Анні Петренко, Оксані Віжевській і Олені Степанок за допомогу, настанови і підтримку.
     
    А вже на наступному тижні, у середу, 10 квітня, о 15:00  відбудеться майстер-клас з Петриківського розпису, на який запрошуються усі охочі. 
     
    Олена Скочко
     
     
     
    Читайте також: Художній музей запрошує містян на виставку «Весна у вікні».