Кіровоградщина: Встановлено фактори, які могли призвести до загибелі риби в Олександрії

  • 27 бер. 2019 16:06
  • 831
    • Новина Кіровоградщина: Встановлено фактори, які могли призвести до загибелі риби в Олександрії Ранкове місто. Кропивницький
     
    До Олександрійського міського управління Держпродспоживслужби області надійшло повідомлення про загибель риби в ставку, що перебуває у використанні громадської організації «Дружба» в Олександрії. Фахівці Держпродспоживслужби області провели обстеження водойми та відібрали зразки риби і води для лабораторних випробувань.
     
    За результатами досліджень Кіровоградської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби у пробах води зі ставка встановлено перевищення вмісту вільного азоту в 7,4 рази (фактичний вміст аміаку – 0,37 при нормативному значенні – 0,05). А також відмічено перевищення допустимих норм вмісту нітратів у 2,6 разів (фактичний вміст нітратів – 5,31 при нормативному значенні – 2,0). Результатами дослідження біологічного матеріалу виключено бактеріальні хвороби риби.
     
    Також імовірною причиною такої ситуації міг бути низький вміст кисню у воді, який виник у результаті недостатнього проведення комплексу заходів, направлених на відновлення газообміну, штучної аерації водойми, збільшення проточності води тощо.