Апеляційний суд розглядає справу київського поліцейського, якого зупинили патрульні Кропивницького

  • 26 бер. 2019 18:18
  • 1198
    • Новина Апеляційний суд розглядає справу київського поліцейського, якого зупинили патрульні Кропивницького Ранкове місто. Кропивницький

    Сьогодні, 26 березня, у Кропивницькому апеляційному суді відбувся розгляд апеляційної скарги поліцейського Михайла Корнілова на постанову Кіровського районного суду у справі про адміністративне правопорушення передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП (керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп'яніння), якою його було визнано винним.

    Це вже друге засідання в апеляційному суді. Першого не відбулося через відсутність адвоката Корнілова та самого Корнілова.

    Під час засідання Михайло Корнілов продовжував стверджувати, що автомобілем того вечора не керував і не був у стані алкогольного сп'яніння.

    - Мене до сестер знайомий привіз і поїхав. Я стояв біля під'їзду. Потім під'їхав чоловік, у якого я збирався купувати машану. Він зайшов до під'їзду, а до мене вже підійшли поліцейські і почали просити документи, - розповідає Михайло Корнілов.

    Адвокат чоловіка додає, що її підзахисний не міг надати документи на транспорт, який йому не належить і, яким він не керував. Суддя по цій справі попередньо ознайомився з наданими матеріалиами та оголосив перерву у слуханні справи до травня місяця. Також він дав розпорядження викликати свідків по справі, а на наступному засіданні будуть переглядати дані відеофіксації. Нагадаємо, 4 грудня 2018 року інспектори управління патрульної поліції в Кіровоградській області зупинили водія за грубе порушення ПДР.

    Як зазначили у патрульній поліції, водій мав ознаки алкогольного сп’яніння та поводив себе агресивно. Патрульні склали на нього відповідні адмінматеріали. Відмова реагувати на законні вимоги поліції та агресивна поведінка чоловіка змусили інспекторів застосувати до нього спецзасоби та фізичну силу у межах, визначених ЗУ "Про Національну поліцію".

    Натомість мати затриманого, Тетяна Демура, стверджує, що її сина били три години і навіть «швидку» їй доводилося самій викликати. Пізніше Кіровський районний суд визнав його винним по справі про адміністративне правопорушення передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП.