Держслужбовця пенсійного фонду притягнули до відповідальності

  • 26 бер. 2019 18:13
  • 873
    • Новина Держслужбовця пенсійного фонду притягнули до відповідальності Ранкове місто. Кропивницький
     
    За участі прокуратури Кіровоградської області суд розглянув адміністративну справу про вчинення колишнім головним спеціалістом відділу Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області правопорушення, пов’язаного з корупцією, а саме несвоєчасного подання е-декларації після звільнення.
     
    Постановою суду колишнього держслужбовця визнано винною за частиною 1 статті 172-6 (несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено стягнення у виді штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 
     
    Крім того прокуратура області внесла подання начальнику головного управління ПФУ в Кіровоградській області щодо вирішення питання про проведення службового розслідування за вказаним фактом. 
     
    Наголошуємо, відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» суб’єкта декларування, який припинив діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язано подавати наступного року після припинення діяльності декларацію за минулий рік. 
     
    Прес-служба прокуратури Кіровоградської області