У вересні стартує проект спрямований на покращення екологічного стану Західного Бугу

  • 26 бер. 2019 15:18
  • 900
    • Новина У вересні стартує проект спрямований на покращення екологічного стану Західного Бугу Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вже у вересні може розпочатися міжнародний проект, спрямований на покращення екологічного стану річки Західний Буг. Про це пише Урядовий портал
     
    Завершено підготовку проекту з управління водними ресурсами Західного Бугу. Він виконуватиметься у рамках Міжнародної водної програми Глобального екологічного фонду. Про це повідомив заступник Міністра екології та природних ресурсів з питань європейської інтеграції Микола Кузьо.
     
    Зокрема, проект передбачає здійснення діагностичного аналізу водного басейну річки Західний Буг, проведення екологічного моніторингу, реалізацію низки пілотних проектів, у тому числі, підготовку інвестиційних проектів для покращення екологічного стану ріки, тощо.
     
    - Важливо, що окрім Білорусі та України, до цього проекту також приєднаються Польща та Литва. Оскільки ступінь наближення українського водного законодавства до європейського – високий, то будемо разом реалізовувати цей проект на практиці і чи не вперше будемо говорити із ЄС однією мовою у сфері водного законодавства, – пояснив заступник Міністра.
     
    Він також зазначив, що проект реалізовуватиметься ЮНЕСКО, ПРООН та ЄЕК ООН. В Україні в його реалізації беруть участь Мінприроди, Держводагентство та новоутворені басейнові ради.
     
    - Загалом проект спрямований на практичне впровадження нового водного законодавства, прийнятого на виконання Угоди про асоціацію із ЄС. Попередньо планується, що його реалізація розпочнеться вже у вересні нинішнього року, – резюмував Микола Кузьо.
     
    Довідково 
     
    Глобальний екологічний фонд (ГЕФ) заснований в 1991 році як незалежний фінансовий механізм надання країнам, що розвиваються, грантів на реалізацію проектів, які позитивно впливають на стан глобального навколишнього середовища і сприяють формуванню сталих джерел доходів місцевого населення. ГЕФ надає гранти на здійснення проектів у таких галузях: біорізноманіття, зміна клімату, міжнародні води, деградація земель, захист озонового шару та стійкі органічні забруднювачі.