Пікнік на забудові: активісти Кропивницького протестують проти будівництва на Лісопарковій (ФОТО)

  • 23 бер. 2019 15:20
  • 2168
    • Новина Пікнік на забудові: активісти Кропивницького протестують проти будівництва на Лісопарковій (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У суботу, 23 березня, кропивничани вийшли на пікнік у Лісопарковій поблизу місця, де відновили будівництво елітних котеджів біля озера Котяче Око. 
     
    Містяни брали з собою корзинки, покривала, бутерброди та робили селфі на фоні будівництва. Вони говорять, що це може бути остання можливість провести пікнік цьому місці. 
     
    - Ми тут, бо тут ці блоки, і ми хочемо, щоб їх не було. Лісопаркова – це легені нашого міста. Їх потрібно зберегти, - говорить активіст Олександр Ратушняк. 
     
    Активісти також писали гасла на бетонних плитах, які закликали не руйнувати зелені насадження та припинити будівництво житлових будинків. Керує забудовою колишній депутат міської ради Віктор Ніколаєнко. Він запевняє, що має усі дозволи для будівництва, а на місці виритого котловану не було дерев, а був просто яр.
     
     - Обласна рада прийняла рішення, що це природно-заповідний фонд, а міська рада надає дозволи на будівництво, тому що межі Лісопаркової досі не визначено. Чому – ми не розуміємо до цих пір. Цей процес гальмується і очевидно, що штучно, - говорить еко-активістка Надія Паливода.
     
    Місце будівництва вже огороджено червоно-білою стрічкою, розмічено та подекуди залито бетоном.
    Нагадаємо,
     
     
    Нагадаємо: У Лісопарковій відновили будівництво житлових будинків (ФОТО)