Кіровоградщина: Новгородківська районна рада провалила рішення про підняття червоно-чорного прапору

  • 22 бер. 2019 21:50
  • 1733
    • Новина Кіровоградщина: Новгородківська районна рада провалила рішення про підняття червоно-чорного прапору Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 22 березня, Новгородківська райрада розглядала проект рішення за петицією учасника війни, свободівця Богдана Кляцького «Про використання прапору національно-визвольної боротьби українського народу». Даним проектом передбачалося підняття червоно-чорного прапору біля будівлі районної ради.
     
    Про це у ФБ пише ВО Свобода Новгородка
     
    На відміну від проекту, який стосувався дерибану залишків бюджету і був блискавично ухвалений без доповіді й жодного обговорення, проект щодо підняття червоно-чорного прапору підтриманий не був.
     
    З присутніх 18 депутатів, «за» проголосували 10, семеро утримались і один не голосував. Зазначимо, що цей проект був провалений здебільшого голосами «ляшківців» та колишніх регіоналів, які традиційно не підтримують проукраїнські ініціативи.
     
    Новгородківська районна організація ВО «Свобода» рішуче засуджує таку позицію районної ради. Зокрема, за словами керівника районного осередку «Свободи» Павла Дейнека, це голосування було для райради іспитом на українськість, який депутати провалили.
     
    - Позиція окремих депутатів викликає просто несамовите обурення! Як може голосувати «утримався» депутат Наталія Кушнір, яка є директором школи, двоє випускників якої загинули у війні з московією? Як може утриматися вчитель і депутат з партії «радикальних патріотів» Олексій Коваль? Яку громадянську позицію можуть виховати ці вчителі? Як може утримуватися заступник голови РДА Сергій Краснюк, якої держави він службовець? Гадаю, що їхня позиція надовго закарбується в пам'яті захисників України, для яких червоно-чорний прапор є святим, - прокоментував позицію депутатів голова Новгородківської районної організації ВО "Свобода" Павло Дейнеко.
    Нагадаємо: В оборонному бюджеті США на допомогу Україні передбачено 250 млн доларів