У Кропивницькому вручили премію Якова Паученка (ФОТО)

  • 21 бер. 2019 11:24
  • 1111
    • Новина У Кропивницькому вручили премію Якова Паученка (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 21 березня, у Кропивницькому відбулося вручення обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка у 2019 році.
     
    Вручення премії відбувається щорічно 21 березня у день народження архітектора Я.В.Паученка.  Цього року урочистості відбулися у художньо-меморіальному музеї Осмьоркіна пройшли урочистості. 
     
    Премія вручається у трьох номінаціях: «архітектура», «геральдика та вексилологія» та «декоративно-прикладне мистецтво».
     
     
    Цьогоріч премія вручалася лише у одній номінації. Її лауреатом стала Людмила Кривенко – майстриння декоративно-ужиткового мистецтва, учасниця всеукраїнських, міжнародних, зарубіжних виставок та фестивалів декоративно-ужиткового і текстильного мистецтва за творчі роботи в техніках печворку, клаптевого шиття, арт-квілту, в основі яких народні традиції текстильної мозаїки, що активно впроваджуються в сучасному декоративно-ужитковому мистецтві як фольклорний романтизм.
     
    "Малює" тканиною майстриння вже близько 10 років. Із-під її вмілих рук виходять не лише картини, а й ляльки-мотанки та ковдри. 
     
    - У Кропивницькому я живу і працюю вже 50 років. Я за освітою літературний редактор взагалі, а таке мистецтво освоїла самостійно. Перша моя виставка пройшла у залі бібліотеки Чижевського.  Дякую всім, хто зараз тут і підтримував мене! Усім миру, добра і щастя, - подякувала присутнім Людмила Кривенко. 
     
     
    У виставочному залі музею також експонується виставка творів лауреата премії Людмили Кривенко та претендента на здобуття премії члена Національної Спілки майстрів народного мистецтва України Тетяни Стороженко - творча робота-реконструкція «Колекція писанок Єлисаветградського повіту Херсонської губернії, зібрана В.Ястребовим у 1889-1895 рр.», виконана в традиційній восковій техніці декоративного розпису писанки.
     
    Аліна Кулик