Кропивницький: У музеї Осмьоркіна вручатимуть премію Якова Паученка

  • 20 бер. 2019 12:09
  • 1655
    • Новина Кропивницький: У музеї Осмьоркіна вручатимуть премію Якова Паученка Ранкове місто. Кропивницький
     
    21 березня о 11-00 год. в художньо-меморіальному музеї Осмьоркіна пройдуть урочистості з нагоди вручення обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка у 2019 році.
     
    Обласна премія у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка заснована Кіровоградською обласною радою (Рішення від 31 травня 2002р. № 36) на клопотання Кіровоградської обласної організації Національної Спілки архітекторів України, Кіровоградського обласного відділення Українського геральдичного товариства, Кіровоградської обласної організації Національної Спілки художників України.
     
    Премія встановлюється у трьох номінаціях: «архітектура», «геральдика та вексилологія», «декоративно-прикладне мистецтво» і присуджується: 
    Вручення премії відбувається щорічно 21 березня у день народження архітектора Я.В.Паученка, переможцям присвоюється звання «Лауреат обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка», вручається диплом установленого зразка, грошова частина премії, почесна відзнака обласної ради та обласної державної адміністрації – скульптура «Степовий орел».
     
    Лауреатом обласної премії у галузі архітектури, геральдики та вексилології  і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка у 2019 році визначено:
     
    у номінації «декоративно-прикладне мистецтво»
     
    Кривенко Людмила Іванівна – майстер декоративно-ужиткового мистецтва, учасник всеукраїнських, міжнародних, зарубіжних виставок та фестивалів декоративно-ужиткового і текстильного мистецтва, за творчі роботи в техніках печворку, клаптевого шиття, арт-квілту, в основі яких народні традиції текстильної мозаїки, що активно впроваджуються в сучасному декоративно-ужитковому мистецтві як фольклорний романтизм – оригінальні композиції, виконані з тканини різноманітних фактур з використанням традиційних прийомів старовинних народних, новітніх та авторських технік.
     
    У виставочному залі музею експонується виставка творів лауреата премії Людмили Кривенко та претендента на здобуття премії члена Національної Спілки майстрів народного мистецтва України Тетяни Стороженко - творча робота-реконструкція «Колекція писанок Єлисаветградського повіту Херсонської губернії, зібрана В.Ястребовим у 1889-1895 рр.», виконана в традиційній восковій техніці декоративного розпису писанки.
     
    Адреса: вулиця Архітектора Паученка (Дворцова), 89
     
     
    Нагадаємо: Кропивничан навчать малювати великодні писанки