Двадцять мешканців Компаніївщини стали працівниками сільгосппідприємств

  • 20 бер. 2019 10:30
  • 2760
    • Новина Двадцять мешканців Компаніївщини стали працівниками сільгосппідприємств Ранкове місто. Кропивницький
     
    Днями у Компаніївській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості відбувся День роботодавця, у рамках якого проведено низку інформаційно-довідкових та консультаційних заходів для представників органів влади, місцевого самоврядування, соціальних партнерів та роботодавців.
     
    Зокрема, з метою популяризації послуг та покращення іміджу державної служби зайнятості та підвищення соціальної відповідальності роботодавців, пройшла презентація послуг ДСЗ, під час якої були розглянуті питання щодо подальшої плідної співпраці Компаніївської районної філії Кіровоградського ОЦЗ з сільгосппідприємствами громади. 
     
    З метою взаємодії у вирішенні питань зайнятості населення, професійного навчання під замовлення роботодавця, проведення робіт тимчасового характеру відбулася ділова зустріч з керівництвом ТОВ «Степова мрія», під час якої укладено домовленості щодо подальшої плідної співпраці. На замовлення керівництва «Степової мрії» проведено профвідбір на посаду тракториста-машиніста с/г виробництва. У результаті проходження профдіагностичного тестування у кандидатів виявлено усі необхідні професійно важливі якості та направлено на працевлаштування.
     
    З метою забезпечення співпраці роботодавців зі службою зайнятості відповідно до вимог чинного законодавства про зайнятість населення та розширення кола роботодавців, які співпрацюють зі службою зайнятості з питання підбору персоналу, провідним фахівцем з питань зайнятості Ларисою Тамарович проведено семінар для роботодавців. Також було проведене анкетування роботодавців з метою визначення поточної та перспективної потреби у працівниках, у професійному навчанні тощо. 
    У рамках заходу діяв консультпункт, у якому охочі могли отримати різноманітні консультації з питань законодавства про зайнятість населення та соціальних послуг, що надає служба зайнятості роботодавцям.
     
    У результаті проведених заходів 11 осіб направили на стажування до СФГ «Берегиня» та 3 людини до ФГ «Козаков», одну людину направили на громадські роботи до Компаніївської селищної ради, шість осіб направили на працевлаштування до СВК «Нива», три особи до СТОВ «Надія» та 15 безробітних - до ТОВ «Степова мрія». 
     
     
    Алла Ярошук, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг
    Компаніївської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості