Iгор Жданов: Українська школа художньої гімнастики є однією з провідних у світі й користується повагою

  • 19 бер. 2019 15:03
  • 1043
    • Новина Iгор Жданов: Українська школа художньої гімнастики є однією з провідних у світі й користується повагою Ранкове місто. Кропивницький
     
    Цими днями у столичному Палаці спорту проходить XХІV міжнародний турнір з художньої гімнастики серії гран-прі «Кубок Дерюгіної-2019». Цьогорічні змагання зібрали понад 350 учасниць з близько 40 країн світу.
     
    Про це пише Урядовий портал
     
     
    Два роки тому традиційний турнір після невеликої перерви був відроджений за сприяння Мінмолодьспорту. Тож на офіційне відкриття Кубка завітав Міністр молоді та спорту Ігор Жданов. Вітаючи гостей та учасниць, Міністр відзначив зростаючий авторитет турніру.
     
    - Якщо на першому турнірі було 18 країн, то сьогодні участь у змаганнях беруть представниці 38 країн. Це свідчить про те, що українська школа художньої гімнастики є однією з провідних у світі й користується заслуженою повагою популярністю. Тож хочу привітати усіх спортсменів і тренерів, які приїхали сьогодні до Києва, - підкреслив Ігор Жданов. Він побажав учасницям об'єктивного суддівства, а вболівальникам яскравих вражень.
     
    Урядовець також привітав з днем народження засновницю турніру Альбіну Дерюгіну та відзначив її безцінний внесок у розвиток цього прекрасного виду спорту, а також зусилля головного тренера національної збірної Iрини Дерюгіної. За його словами, зростаюча кількість учасників Кубка свідчить про те, що Україна здатна проводити на належному рівні подібні змагання.
     
    - Наступного року в Україні проходитиме чемпіонат Європи з художньої гімнастики. Міністерство молоді та спорту разом з федерацією та КМДА докладуть всіх зусиль, щоб змагання пройшли дуже гарно і на високому рівні. Крім того, на першості буде розіграно й ліцензії на Олімпійські ігри-2020, - зауважив Міністр.
     
    Окрiм змагань вiдбулися й церемонії нагородження переможниць та призерок в окремих видах програм, а також командних виступів. Медалi спортсменкам разом iз заслуженими дiячами художної гiмнастики вручив й Мiнiстр Iгор Жданов.