Підприємці ринку «Європейського» протестують у міській раді Кропивницького (ФОТО)

  • 19 бер. 2019 10:40
  • 1248
    • Новина Підприємці ринку «Європейського» протестують у міській раді Кропивницького (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 19 березня, на сесію міської ради прийшли підприємці ринку «Європейського». Містяни вимагають чесного суду та можливості вести бізнес на вказаному ринку.
     
    Як стверджують присутні підприємці, вони справно сплачують оренду за землю.
     
    У 2006 році міськрада дала місцевому олігарху Миколі Онулу в оренду землю під створення ринку «Європейський». Підприємці викупили там торгові точки та облаштували все за свій кошт. 
     
    У 2017 році люди дізнались, що цей ринок виставляється на продаж, а торгові точки не належать людям і є власністю олігарха. 
     
    - У нас на руках є чеки про купівлю цих точок.  Ми подали до суду. Нам заварювали двері. Зараз силових дій не відбувається, але роблять дрібні пакості: заклеюють ролети, розфарбовують фарбою, заклеюють клеєм замки і тому подібне, - говорить Тетяна Данилова.
     
    Жінка повідомляє, що неодноразово намагалися потрапити до адміністрації та поговорити із самим Онулом як господарем ринку.
     
    -  Багато разів ми намагалися зайти і вести переговори про те, що  ми всі нормальні люди, ми розуміємо, що нам треба платити за ту землю, на якій стоїть наший магазин. Ніяких переговорів з нами ніхто вести не хотів категорично. Двері зачинили на магнітний замок, щоб ні один із підприємців не міг зайти. Заходили лиш ті, хто ніс гроші, - додає Тетяна Данилова.
     
    Підприємці відправляли письмові повідомлення про те, що вони вимагають підписати з ними договори на оренди торгових площадок під їхніми магазинами.
    Просять депутатів перевірити законність діяльності ринку.
     
    - За один виступ це питання не вирішити. Ви привернули увагу громади, і ми розуміємо, що є конфлікт між власниками і суб’єктами господарювання на цій території. А правильно чи - ні це має вирішити суд, - прокоментував міський голова Андрій Райкович.
     
    Аліна Кулик
     
     
     
    Нагадаємо: Триває перше засідання п’ятнадцятої сесії міської ради (ВІДЕО)