Держгеонадра виставила на ProZorro ще дев’ять нафтогазових ліцензій

  • 19 бер. 2019 12:07
  • 2971
    • Новина Держгеонадра виставила на ProZorro ще дев’ять нафтогазових ліцензій Ранкове місто. Кропивницький
     
    Держгеонадра через ProZorro виставила на продаж ділянки з покладами нафти та газу, розташовані в трьох областях України. Про це повідомляє очільник Служби Олег Кирилюк. Про це повідомляє Урядовий портал
     
    - Сьогодні на сайті «Прозоро.Продажі» ми виставили на торги 9 лотів з покладами вуглеводнів. Початкова вартість ділянок сягає до 100 млн грн. Дані арен розміщені в трьох областях загальною площею близько 2 тис. км2, а термін використання спеціальних дозволів становить 20 років. Від імені Держгеонадр запрошую потенційних інвесторів звернути увагу на підготовлені нами ділянки надр та брати участь в електронному аукціоні. Результати торгів ми дізнаємось в день проведення – 18 червня, – заявляє керівник Служби Олег Кирилюк.
     
    Держгеонадра оголосила дані про такі ділянки:
     
    4 ділянки - Харківська, Дніпропетровська обл. (Кохівська, Роздолівсько-Успенівська-1, Роздолівсько-Успенівська-2, Орільсько-Брусівська).
    5 ділянок - Івано-Франківська обл. (Гошівська, Болехівсько-Смолянська, Східно-Космацька, Південно-Сливкинська, Ясенська).
    Всього на даний момент Держгеонадра підготовила 26 ділянок з покладами вуглеводнів.
     
    Загалом на 2019 рік Держгеонадра планує виставити 70 ділянок надр, з яких 30 нафтогазових ділянок з початковою ціною лотів 2 млрд грн та прогнозованими ресурсами, які складають 130 млрд м3 газу і площею в 5 тис. кв. км, та 40 ділянок з покладами інших корисних копалин.
     
    Нагадаємо, восени 2018 року було погоджено на законодавчому рівні, що з 1 січня 2019 року в Україні всі ділянки надр будуть надаватися виключно на конкурсній основі через систему відкритих електронних торгів Прозоро.Продажі.
     
    6 березня відбувся перший пілотний нафтогазовий онлайн-аукціон в системі ProZorro.Продажі.
     
    З переліком ділянок, які пропонуються на аукціоні, можна ознайомитись за посиланнями: