У Лісопарковій відновили будівництво житлових будинків (ФОТО)

  • 19 бер. 2019 09:12
  • 5025
    • Новина У Лісопарковій відновили будівництво житлових будинків (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    18 березня у Лісопарковій відновилися будівельні роботи біля озера Котяче око. Рік тому забудовник намагався розпочати будівництво житлових споруд, проте місцеве населення влаштувало акції протесту та викликали поліцію. Тоді будівельні роботи припинилися на рік.
     
    Як повідомив журналістам Віктор Ніколаєнко (екс-депутат міської ради), керівник будівництва, як він назвав себе, акції протесту не стали причиною припинення зведення споруди.
     
    - Ми можемо тут будувати, бо цільове призначення цієї земельної ділянки визначено під будівництво та для ведення садівництва. І ні КП «Благоустрій», ні Генпрокуратура не можуть це змінити. Казали, що на цьому місці, де ми будуємо, колись були сосни. Ось, сосни по інший бік (вказує у сторону Лісопаркової). Тут взагалі був яр, - запевняє Віктор Ніколаєнко.
     
    Згідно документів, які надав депутат VI скликання, відведена зона під забудову не відноситься до рекреаційної. Дозвіл на початок виконання будівельних робіт був виданий 24 грудня 2014 року.
     
     
     У 2007 році рішенням №405 земелі Лісопаркової були передані у приватну власність. Це викликало масу обурення серед місцевого населення. Жителі міста у 2016 році навіть створили електрону петицію, щоб віднести землі Лісопаркової до природно-заповідного фонду. Петицію було підтримано та розглянуто. Проте до Кіровоградської міської ради заяви від комунального підприємства «Кіровоград-Благоустрій» Кіровоградської міської ради», як балансоутримувача, про надання дозволів на виготовлення проектної документації по всіх об’єктах природно-заповідного фонду, парків, скверів та зелених зон міста Кропивницького, не надходили, тому правові підстави для підготовки зазначених проектів рішень були відсутні. 
     
    Згодом міська рада надала розпорядження про виготовлення технічної документації, яка б мала визначити межі заповідної зони Лісопаркової.
     
    Аліна Кулик