У Кропивницькому не покарали рибний магазин, продавці якого порушували санітарні норми (ВІДЕО)

  • 18 бер. 2019 13:07
  • 7455
  •  
    Минулого тижня спеціалісти Кропивницького міського управління Держпродспоживслужби перевірили рибний магазин “Океанія”, що розташований по вулиці Кропивницького неподалік ринку “Полтавський”. Причиною перевірки стала заява містян, в якій йшлося по те, що працівники цього магазину продають рибу, не використовуючи рукавичок. Окрім заяви працівникам служби також був наданий відеозапис зафіксованого порушення, але оштрафувати заклад працівники держоргану мають право лише у разі фіксації його на час спеціальної перевірки. Про це розповів Головний спеціаліст Кропивницького міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Роман Малашин, інформує “Утренний город”.
     
    - Відповідно до звернення громадянина був виданий наказ на здійснення перевірки магазину. На час нашого обстеження не було виявлено порушень, зазначених в скарзі. На підставі наданого нам відео ми не можемо накласти адміністративних стягнень та винести припису… На тому відео були видимі ознаки порушень санітарного законодавства. Ми прибули до магазину і в цей момент побачили продавця, який відпускав товар в рукавичках, - розповів Роман Малашин.
     
    Спеціаліст управління радить кропивничанам звертатися до Держпродспоживслужби у разі виявлення ними санітарних порушень.
     
    - Громадянин має написати звернення до Держпродспоживслужби, і ми виходимо на перевірку та з’ясовуємо факт. За цією заявою ми здійснюємо перевірку. Після неї громадянину відправляється лист з її результатами. На сьогодні Держпродспоживслужба не попереджає підприємства перед перевіркою, - додав Роман Малашин.