Галерея «Елисаветград» запрошує кропивничан на виставку «Запах весни»

  • 18 бер. 2019 10:41
  • 1555
    • Новина Галерея «Елисаветград» запрошує кропивничан на виставку «Запах весни» Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому у Галереї «Елисаветград» 22 березня, у п’ятницю, відкриється виставка «Запах весни».
     
    Як і перший сніг, так і кожна весна сповіщає про себе задовго до того, як людське око помітить перші чіткі її ознаки. Тепле повітря є тим горном, що приносить звістку всьому живому у природі про час прокидатись та зростати, оживати після майже вічного зимового сну. 
     
    З тим першим весняним подихом тріскається лід, перетворюючись на струмок, з-під білих шапок виринають проліски, доповнюючи весняну сонату запахів, і щебет птахів раптово стає багатоголосим. Вже потім весна вступає в повну силу, дозволяючи розчинитись в ній, піддавшись єдиному пориву зростання.
     
    Саме цей запах весни, який володіє силою одразу вимальовувати в людській уяві безліч приємних образів, поєднав в рамках виставки роботи Каріни Волошко та Наталії Третьякової, художниць, які живуть і працюють в Харкові.
     
     
    Наталія Третьякова віддає перевагу натюрморту. Вона наповнює кожну роботу романтичним оспівуванням краси квітів. Барви бутонів створюють власну візуальну поезію на тлі, що грає сонячними відблисками.
    Натюрморти Каріни Волошко також не залишаються відстороненими. В кольоровій палітрі та композиції вони зберігають ліричність поряд з виваженістю форм. 
     
    На полотнах квітнуть дерева рожевим та білим цвітом, сонячні промені нагрівають підвіконня, а біля блакитної хати вже наливаються яблука. 
     
    Відкриття виставки відбудеться 22 березня, о 16.45. 
     
     
    Читайте також: У Франції відкриється виставка дитячих малюнків із Кропивницького