Кропивницький: Стартувала підготовка до президентських виборів на дільницях

  • 18 бер. 2019 08:51
  • 2507
    • Новина Кропивницький: Стартувала підготовка до президентських виборів на дільницях Ранкове місто. Кропивницький
     
    16 березня, у суботу, Окружна виборча комісія № 99 провела навчання для голів і секретарів дільничних виборчих комісій нашого міста. Цього року ОВК № 99 була перенесена з вулиці Дворцової на  вулицю Яновського, 60, у приміщення Станції юних техніків. 
     
    На початку занять замначальника Кіровоградського міськрайонного відділу ДСНС Сергій Суковач провів присутнім інструктаж по використанню вогнегасника (як виявилось, мало хто з містян вміє ним користуватися) на випадок пожежі на виборчій дільниці, а також запевнив голів та секретарів у тому, що під час виборів, 31 березня, на кожній дільниці буде присутній один рятувальник.
     
     
     
    Навчання з проведення виборів проводив член ОВК Микола Чубченко, який нагадав присутнім про основні Закони і обо’язки членів ДВК, про головні процедури виборчого процесу, а також відповів на різні запитання від членів ДВК.
     
    Петро Іванович також зауважив присутнім, що цього разу ЦВК замовила для роботи на виборах поганої якості печатки, якими буде дуже незручно користуватися головам ДВК. Вказані печатки не мають ручки, їх дуже незручно тримати, а голові потрібно буде проштампувати безліч протоколів і бюлетнів водночас. До того ж відтиск на папері виходить дуже неякісним, блідим і нечітким, а у разі додавання більшої кількості чорнил відтиск стає розмитим. Тож усе це додає складнощів при роботі голові та секретарю дільничної виборчої комісії, про цей факт комісія ОВК № 99 склала акт, який і направила у ЦВК України. 
     
     
    Отже, маємо що маємо - нові зелені печатки з канцтоварами роздали головам комісій, а разом з ними і плакати зі світлинами кандидатів у Президенти України, які теж заслуговують на увагу. Плакати з фото і програмами кандидатів надрукували величезних розмірів (приблизно 70 * 1000 см) - формат А1, усі 39 таких плакатів просто неможливо розмістити на стінах виборчіх дільниць. Тож у такому разі порекомендували розмістити їх на великому столі у формі віяла. Отже, кожен виборець може познайомитися з обіцянками кандидатів не як зазвичай, а перелистуючи мега-афіші на столі. 
     
     
     
    Увага!
    Кожен виборець має право звернутися на свою виборчу дільницю і з’ясувати, чи є він у списках виборців. У разі невиявлення своєї особи у списку потрібно негайно звернутися у Держреєстр виборців і написати заяву про включення своєї особи у реєстр, при собі необхідно мати копію паспорту. Можна також залишити таку заяву Голові ДВК, який зобов’язаний віднести ваші документи до Держреєстру. Працівники Держреєстру виборців повинні внести ваше прізвище до додаткового списку виборців.
     
    Потрібно додати, що Держреєстр виборців Фортечної районої у м. Кропивницькому ради розташований за адресою: вул. Гоголя, 131;
    Держреєстр виборців Подільської районної у м. Кропивницькому ради розташований за адресою: вул. Архітектора Паученка, 53/39 (бувша Леніна).
     
    Зауважте на те, що виборці 99-го округу можуть перевірити наявність свого прізвища у попередньому списку виборців з 20 березня 2019 р., з середи.
     
    Тож, шановні виборці, невдовзі ви отримаєте запрошення на Чергові вибори Президента України 31 березня, а разом з ними і шанс на зміни в нашій державі.
     
    Олена Скочко 
     
    Читайте також: Телеканал «Прямий» готує наймасштабніший марафон, присвячений президентським виборам