Кропивницький: Які корисні книги можна знайти у бібліотеці Чижевського?

  • 16 бер. 2019 10:16
  • 1773
    • Новина Кропивницький: Які корисні книги можна знайти у бібліотеці Чижевського? Ранкове місто. Кропивницький
     
    У пошуках добробуту
     
    Незабаром розподіл сил на світовій арені може суттєво змінитися. Які країни очікує зростання? Чию економіку вважатимуть зразком для наслідування? Які шанси міжнародних гравців на реальний економічний успіх і чого чекати Україні? У книзі: Шарма, Ручір. Передові країни. В очікуванні нового "економічного дива" / Ручір Шарма; пер. з англ. Андрія Іщенко. - К.: Наш Формат, 2018. - 293,[3] с.  детально проаналізовано визначальні особливості економіки, новітньої історії та культури головних регіонів світу. Автор – один із провідних мислителів та найбільших інвесторів світу.
     
    Чи хотілося вам хоч на мить зазирнути в майбутнє? Ледь відчинити двері в цей невідомий світ допоможе Алек Росс – американський експерт у галузі інновацій. Він прогнозує й описує докорінні зміни у всіх сферах життя. Якими будуть показники економічних і соціальних змін? Які країни і завдяки чому стануть беззаперечними лідерами, а які завжди плентатимуться у хвості. Книга: Росс, Алек. Індустрії майбутнього / Алек Росс; пер. з англ. Наталії Кошманенко. - К. : Наш Формат, 2017. - 319,[1] с. для тих, хто хоче бути на вершині успіху, хто не боїться ризику, хто хоче творити майбутнє.
     
    На сучасному етапі розвитку суспільства в незалежній Україні надзвичайно актуальною є підприємницька діяльність, особливо в умовах спаду промислового виробництва, зменшення кількості промислових підприємств, вивільнення трудових ресурсів, розвитку середнього та малого бізнесу, створення умов для самозайнятості населення. Монографія: Криворучко, Сергій Васильович. Успіх в бізнесі від нуля до мільйонів / Сергій Криворучко. - К.: ЛАТ&К, 2018. - 463,[1] с.: схеми, табл. для тих, хто зацікавлений в успіху своєї підприємницької діяльності.
     
    Коли ми думаємо про зміну роботи, розмірковуємо над купівлею житла, розміщенням капіталу, виходом на пенсію, – ми ухвалюємо рішення, які базуються на наших очікуваннях стосовно майбутнього розвитку подій. Ці очікування і є прогнозами, які ми складаємо для себе самостійно. Проте коли відбуваються глобальні події – занепад ринків, війни, повалення світових лідерів, – ми звертаємося до експертів, здатних робити достовірні передбачення. Як їм це вдається і чи можна цього навчитися? У книзі: Тетлок, Філіп. Суперпрогнозування. Мистецтво та наука передбачення / Філіп Тетлок, Ден Гарднер; пер. з англ. Ірини Мазарчук. - К.: Наш Формат, 2018. - 367,[1] с. автори створили дієву формулу успішних передбачень, яка працює в бізнесі, політиці, міжнародних відносинах і навіть в особистому житті.
     
    За класичною економічною теорією, люди діють раціонально. Та й самі ми схильні думати, що ухвалюємо рішення з максимальною вигодою для себе. Однак нашим вибором часто керують емоції, і Річард Талер – професор економіки та поведінкових наук Чиказького університету, лауреат Нобелівської премії з економіки (2017) – на основі численних досліджень та прикладів із життя переконає вас у цьому. В своїй книзі: Талер, Річард. Поведінкова економіка. Як емоції впливають на економічні рішення / Річард Талер; пер. з англ. Світлани Крикуненко. - К.: Наш Формат, 2018. - 462,[1] с. доступно розкриває психологію ухвалення рішень і пояснює, як завдяки поведінковій економіці зробити світ кращим. Про розумні капіталовкладення, гіпотезу ефективного ринку, наші упередження та самоконтроль автор розповідає не тільки зрозуміло та цікаво, а й з гумором.
     
    Книга: Банерджі, Абхіджіт.  Економіка бідності. Як звільнити світ від злиднів / Абхіджіт Банерджі, Естер Дуфло; пер. з англ. Володимира Плискіна. - К.: Наш Формат, 2018. - 311,[1] с. розповідає про життя й можливості бідних, а також про їхнє ставлення до способів вирішення проблем. Насамперед книга натякає, чому надія є життєво важливою, а знання вирішальними, чому ми повинні долати труднощі і чому успіх не завжди на краю світу, як здається.
     
    Суспільства повинні бути рівними, а до людей потрібно ставитися уважно та з повагою. Прогрес не повинен включати в себе руйнування навколишнього середовища, тому що інші біологічні види теж мають право процвітати. Тринадцять пропозицій, викладених у книжці: Макстон, Грем. У пошуках добробуту. Керування економічним розвитком для зменшення безробіття, нерівності та змін клімату: доповідь Римському клубу / Грем Макстон, Йорген Рандерс; пер. з англ.: Катерини Гуменюк, Яни Сотник; авт. передм.: Девід Сузукі, Віктор Галасюк. - К.: Пабулум, 2017. - 319,[1] с. : іл.
    розкажуть, як покращити добробут людей, щоб кожен жив гідно.
     
    Запропоновані книги кидають виклик багатьом давно існуючим поняттям економіки і пояснюють, як знизити рівень безробіття, нерівності, забезпечити постійне економічне зростання. Всі ці складові є обов’язковими для створення справедливого, мирного та екологічно безпечного майбутнього нашого суспільства.
     
    Шановні користувачі! З цими та іншими книгами можна познайомитися у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. І. Чижевського.
                                                 
    Наталія Івахнюк,   
    бібліотекар І категорії  відділу             
    документів з економічних, технічних та природничих наук   
    ОУНБ ім. Д.І. Чижевського