Іванна Климпуш-Цинцадзе: Росія успадкувала цинізм і безжальність СРСР

  • 16 бер. 2019 09:37
  • 1415
    • Новина Іванна Климпуш-Цинцадзе: Росія успадкувала цинізм і безжальність СРСР Ранкове місто. Кропивницький
     
    Росія є спадкоємицею підходів, маніпуляцій, цинізму і безжальності каральної машини Радянського Союзу.  Про це повідомляє Урядовий портал
     
    Про це під час прес-брифінгу в Ужгороді сказала Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, коментуючи репресії СРСР проти свого діда – Головного команданта Карпатської Січі Дмитра Климпуша.
     
    - Коли я торік улітку була в архіві СБУ, то бачила, як у справі мого діда було сфальшовано намагання визнати його німецьким шпигуном на основі того, що якийсь нібито свідок казав, що мій дід був у Німеччині. Дід заперечував це, він ніколи не був у Німеччині, це можна було перевірити. Але це не було аргументом для радянської влади. Я думаю, що абсолютно той самий цинізм і неправду ми бачимо сьогодні, коли РФ активно не сприймає закликів усього світу, включно уже з ООН, визнати наших моряків, які були захоплені біля Керченської протоки в листопаді 2018 року, військовополоненими і такими, до яких має застосовуватися Женевська конвенція, – сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.
     
    Довідково
     
    Дід Іванни Климпуш-Цинцадзе – Дмитро Климпуш – був Головним комендантом Карпатської Січі (збройних формувань Карпатської України). 15 березня 2019 року виповнюється 80 років з дня проголошення Карпатської України. З нагоди цієї дати 15 березня на Красному полі поблизу Хуста Закарпатської області відбудуться урочистості за участі перших осіб держави.