Кіровоградщина: Соколівська ОТГ відтепер оформлює паспорти громадян України

  • 14 бер. 2019 20:17
  • 1096
    • Новина Кіровоградщина: Соколівська ОТГ відтепер оформлює паспорти громадян України Ранкове місто. Кропивницький
     
    13 березня у Центрі адміністративних та соціальних послуг Соколівської об'єднаної територіальної громади Кіровоградського району відкрито сервіс з оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі картки та закордонного паспорта.
     
    До урочистого запровадження нової адміністративної послуги долучились начальник Управління Державної міграційної служби України в Кіровоградській області Володимир Гончаренко, завідувач Кіровоградського районного сектору УДМС Катерина Прохніцька та голова Соколівської ОТГ Інна Завірюха.
     
    Вітаючи очільника громади та колектив Центру, Володимир Гончаренко відзначив, що це перша, саме сільська, громада на Кіровоградщині, яка запровадила надання послуг з оформлення паспортів для громади та придбала обладнання для автоматизованого робочого місця з власного бюджету.
     
     
    Сама об'єднана територіальна громада була створена у січні 2017 року, куди увійшло 13 населених пунктів, де проживає понад шість тисяч чоловік. Через кілька місяців у селі Соколівське почав працювати Центр адміністративних та соціальних послуг. Він зручно розташований, у центрі села, в окремому приміщенні. До того ж жителі громади можуть без проблем у Центрі владнати свої справи разом із дітьми, там для них облаштували ігровий майданчик.
     
    Віднині жителі Соколівської громади у Центрі зможуть також отримувати послуги з оформлення ID-картки та паспорта для виїзду за кордон.
     
    УДМС України в Кіровоградській області
     
     
    Читайте також: Міграційна служба запустила чат-бот, який підкаже як оформити біометричний документ